SEGRE

La jornada electoral es desenvolupa sense "incidències remarcables"

En col·legis de Lleida han aparegut paperetes de la candidatura retirada Diàleg Republicà

El col·legis electorals de Lleida, amb cues des de primera hora del matí.

Imatges de la jornada electoral del 21DLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els col·legis electorals catalans han obert a les 9.00 hores sense "incidències remarcables", havent-se constituït les 8.247 taules que hi ha en tota Catalunya, segons ha informat el secretari tècnic del Ministeri de l’Interior, Juan Antonio Puigserver. Puigserver ha indicat que la primera informació de què disposa indica que "no hi ha hagut incidències remarcables a cap local electoral a tot el territori", on hi ha 2.680 col·legis electorals en 947 municipis.

En tot cas, ha reconegut que, com és habitual en altres comicis, en algunes taules s’han registrat retards a l’hora de la seua constitució "per falta de paperetes o perquè alguns dels membres de les taules han arribat tard".

Sobre el fet que hi hagi cues des de primera hora del matí i que per part d’alguns votants existeix la percepció que les votacions són més lentes que en altres ocasions, ha asseverat que habitualment els comicis són diumenge i avui és un dia feiner i alguns electors "han de justificar-se per haver comparegut en el col·legi, la qual cosa és possible produeixi algun retard perquè cal estendre justificants".

En aquest punt, ha assenyalat que els justificants depenen del president de la mesa electoral i "no pot ser un imprès que algú pugui omplir a casa seua". Preguntat sobre què pot passar si un votant mostra el llaç groc en alguna peça de roba, ha recordat que l’únic pronunciament existent és de la Junta Electoral, fa unes setmanes, respecte als membres de la mesa, i va considerar que ells no l’haurien de mostrar perquè podria es contrari a la llei per una qüestió de propaganda electoral.

Tanmateix, ha deixat clar que respecte als votants no existeix pronunciament i que és el president de la mesa el que s’ha de pronunciar i, si té dubtes, ha "de consultar la Junta Electoral perquè es pronunciï sobre això". "Jo tinc la meua opinió, però ara no entraré", ha apuntat.

Retirades paperetes de Diàleg Republicà

D’altra banda, la Junta Electoral de Zona de Lleida ha retirat aquest dijous paperetes de la candidatura retirada Diàleg Republicà, vinculada a ERC, que hi havia en alguns col·legis electorals a petició del partit, segons expliquen fonts de la candidatura republicana.

La Junta Electoral Central (JEC) va acordar dimarts retirar la candidatura i traslladar la decisió a les juntes electorals provincials i de zona.

El col·legis electorals de Lleida, amb cues des de primera hora del matí.

Imatges de la jornada electoral del 21DLleonard Delshams

tracking