SEGRE

ELECCIONES

Carles Puigdemont afirma que “l’Estat ha estat derrotat”

Exigeix des de Brussel·les la suspensió de l’article 155 des d’avui mateix || Insisteix que “la recepta de Rajoy” no ha funcionat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont va afirmar ahir a la nit des de Brussel·les que “l’Estat espanyol ha estat derrotat” i que la situació exigeix “una rectificació, una reparació i una restitució del Govern espanyol”, al qual va cridar a “prendre’n nota”. Puigdemont va fer la seua primera valoració dels resultats sobre un fons en el qual es llegia “Generalitat de Catalunya. Govern legítim”, al costat dels consellers cessats que l’acompanyen a Bèlgica, tant Clara Ponsatí i Lluís Puig, de Junts per Catalunya, com Meritxell Serret i Toni Comín, d’Esquerra Republicana.

Els cinc polítics van seguir el recompte des de dos sales diferents, una per a cada candidatura, en un centre de convencions de Brussel·les fins al qual, a part de periodistes, es van atansar simpatitzants i alguns membres de la formació secessionista flamenca N-VA.

Puigdemont compareix davant la premsa al costat dels consellers cessats que segueixen a Brussel·les

Va ser especialment dur amb el Govern del PP al dir que “la recepta Rajoy ha introduït pressió, presó, exili [...] i no ha funcionat”, va insistir. Va dir que “el problema el té el senyor Rajoy”. Igual que altres líders independentistes, es va mostrar satisfet que el bloc sobiranista ha derrotat amb claredat el 155, amb referència al polèmic article amb el qual Mariano Rajoy va destituir el Govern català i va dissoldre el Parlament.

En aquesta línia, va exigir la suspensió del 155 des d’avui mateix. “Des de demà mateix, el 155 ha de quedar en suspens, s’ha d’alliberar els presos polítics i ha de començar la recepta de la política, senyor president del Govern, Mariano Rajoy”, va assenyalar. Es va mostrar satisfet dels resultats de les urnes a l’interpretar-los com una gran patacada per al també líder del Partit Popular. “El senyor Rajoy ha rebut avui un correctiu terrible”, va reblar, per tot seguit insistir que els catalans “no acceptem que [Rajoy] posi i tregui presidents”, amb referència una vegada més a l’article 155 de la Constitució, utilitzat per primera vegada a la història per intervenir les institucions catalanes.

En declaracions a la premsa, el líder de la llista transversal Junts per Catalunya es va mostrar especialment satisfet que “la República catalana ha guanyat la monarquia”, i va aprofitar per llançar un missatge al bloc constitucionalista: “Què és el que no entenen?”

tracking