SEGRE

TRIBUNALS

Colau presenta un contenciós contra la dissolució del Diplocat

En considerar que el Govern s’ha "extralimitat"

Colau presenta un contenciós contra la dissolució del Diplocat

Colau presenta un contenciós contra la dissolució del DiplocatEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra l’ordre estatal de dissolució del Patronat Diplocat (Catalunya Mon-Consell de Diplomàcia Pública i Catalunya) ordenada pel ministeri d’Hisenda i Funció Pública en aplicació de l’article 155.

Diplocat és un consorci adscrit a la Generalitat de Catalunya amb personalitat jurídica pròpia, i està integrat per 39 membres, entre ells diverses administracions públiques, com l’ajuntament de Barcelona, i diversos actors socials i econòmics de la ciutat.

Segons ha informat l’ajuntament de Barcelona en un comunicat, el recurs contenciós-administratiu planteja que hi pot haver una "extralimitació" en relació amb l’acord aprovat en el Senat, ja que, segons el consistori, "en virtut del 155 no sembla que s’habiliti el govern de l’Estat per afectar els consorcis interadministratius" com Diplocat.

Sota aquesta premissa, segons argumenta el contenciós presentat, "hi pot haver una falta de cobertura legal en la instrucció donada pel Ministre d’Hisenda i Funció Pública".

El contenciós també apunta que, amb l’ordre, "es pot estar cometent una infracció en el procediment de dissolució del Diplocat, ja que el màxim òrgan de govern del Diplocat és el Plenari, del qual és membre el representant de l’Ajuntament de Barcelona,", i per estatuts d’aquest, ha de ser el plenari l’òrgan competent per acordar la dissolució del Diplocat.

El Consell de Ministres va acordar el passat dia 15 la liquidació del Diplocat, al servei de la Generalitat per a l’impuls del procés independentista en l’esfera internacional.

tracking