SEGRE

El Suprem revisarà la presó de Junqueras el 4 de gener i el cita per a la vista

La vista del recurs d’apel·lació se celebrarà a les 10.30 hores

Oriol Junqueras

El Suprem revisarà la presó de Junqueras el 4 de gener i el cita per a la vistaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Suprem revisarà el proper 4 de gener en vista pública el recurs contra la presó preventiva que va presentar el vicepresident de la Generalitat cessat Oriol Junqueras i l’ha citat perquè sigui present durant la mateixa. La vista del recurs d’apel·lació davant de la Sala Penal del Suprem se celebrarà a les 10.30 hores de la data indicada. El tribunal indica en la providència, de la qual és ponent el magistrat Miguel Colmenero, que a la instrucció que "sigui present el recurrent", és a dir Junqueras.

El jutge Pablo Llarena va decidir mantenir en presó preventiva l’exvicepresident de la Generalitat, a més de l’exconseller d'Interior Joaquim Forn i els líders independentistes Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, encara que va deixar en llibertat sota fiança altres imputats. Ho va fer perquè va identificar risc de greu reiteració delictiva. Junqueras va recórrer contra aquesta decisió.

En el seu recurs, Junqueras demanava que se'l deixés en llibertat perquè el seu empresonament tenia "efectes molt rellevants en l’àmbit de la campanya" electoral, i insistia en la seua aposta per "escenaris de diàleg i resolució bilateral" de conflictes.

Des del punt de vista estrictament processal la qüestió de si Junqueras sortirà o no en llibertat per prendre possessió del seu escó després d’haver resultat elegit ahir, o de si podrà votar en la investidura, no es planteja. Inevitablement sobrevolarà la vista d’un o una altra manera.

En qualsevol cas, Llarena considera que una possible reiteració delictiva tindria, en el cas de Junqueras (o dels altres reus que segueixen en presó preventiva) conseqüències especialment greus, sobretot a causa del seu lideratge en el procés i la seua relació amb els tumults i mobilitzacions ocorregudes.

El fiscal s’ha oposat, igual com l’acusació popular exercida pel partit Vox, a la sortida en llibertat sota fiança de Junqueras, per considerar que tal com opina el magistrat, existeix risc de reiteració delictiva, encara que no de fuga.

tracking