SEGRE

EFE

Puigdemont proposa a Rajoy reunir-se fora d'Espanya

Afirma que sempre ha tingut "com a via prioritària el diàleg"

Puigdemont proposa a Rajoy reunir-se fora d'Espanya

Puigdemont proposa a Rajoy reunir-se fora d'EspanyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat de Catalunya cessat, Carles Puigdemont, va proposar aquest divendres al president del Govern, Mariano Rajoy, de reunir-se "a Brussel·les o en un altre país de la Unió Europea, menys Espanya, per motius evidents".

Puigdemont va dir, en una roda de premsa, que aquesta reunió hauria de produir-se "sense condicions prèvies" de cap part i que el president del Govern "té una oportunitat magnífica de començar a posar-se del costat de les solucions i no crear així més problemes".

"El senyor Rajoy ho ha intentat tot menys una cosa, asseure’s a parlar", va afegir.

"És l’hora de la recepta de la política", va insistir Puigdemont, que va dir que "no és tan greu voler votar si és el que volen àmpliament els ciutadans".

Acompanyat de diversos membres de la candidatura de "Junts per Catalunya", va assegurar que ell sempre ha tingut "com a via prioritària el diàleg" i va acusar el Govern de "ser el que sí que actua de forma unilateral".

D’altra banda, l’expresident català va demanar a la Comissió Europea que "escolti" els independentistes ja que si vol pronunciar-se sobre la situació "com a mínim" ha d’atendre "totes les parts".

"No demano a la CE que canviï la seua opinió, té tot el dret a donar suport a la recepta del senyor Rajoy malgrat que no ha funcionat mai. Només li demano una cosa que ens hem guanyat en les urnes i és que ens escoltin", va insistir.

Puigdemont va comparèixer aquest divendres en una roda de premsa després que el bloc independentista revalidés aquest dijous la majoria absoluta en les eleccions catalanes convocades després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola. 

tracking