SEGRE

PP VALORACIONS

Albiol rebutja dimitir i admet que s’ha de reflexionar profundament

El líder del PP a Catalunya reconeix que el partit queda “molt tocat” || Moragas deixa l’Executiu de Rajoy per ser ambaixador d’Espanya a les Nacions Unides

Xavier García Albiol, dijous, al conèixer-se que el PP es quedava amb només tres escons.

Xavier García Albiol, dijous, al conèixer-se que el PP es quedava amb només tres escons.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP català i candidat del partit el 21-D, Xavier García Albiol, va reconèixer ahir que el PP surt “molt tocat” a l’obtenir només tres escons al Parlament, i va afegir que ara és el moment de “reflexionar profundament” i “prendre les decisions que siguin en el moment adequat”. “Per a mi, el més fàcil o el més còmode seria dimitir. Em sembla que en aquests moments, si jo dimiteixo, m’estaria segurament afavorint a títol personal, però deixaria el partit en una situació molt delicada, perquè en aquests moments, amb tres diputats, el que correspon és que tots els que hi som, tots sense exclusió, intentem aportar la solució i vegem quin és la solució”, va declarar. Així mateix, Albiol va admetre que la formació ha obtingut uns mals resultats als comicis, en els quals el PP ha aconseguit els pitjors resultats de la seua història (tenia onze escons).

Segons Albiol, després dels resultats, la que “surt debilitada a curt i mitjà termini” és Catalunya, no Rajoy, perquè les conseqüències a nivell de partit després del “revés electoral” les resoldran, ja que el PP és una formació “molt gran, forta i amb musculatura electoral” que tirarà “cap endavant”. En aquest sentit, el president del PP català ha dit que el que el preocupa “amb sinceritat” és la dinàmica sobiranista en la qual es pot aprofundir perquè “no hi ha una alternativa als partits independentistes”.

“Viurem una situació d’incertesa i crisi social que hem d’afrontar com a societat catalana i també indirectament com a societat espanyola”. Va afegir també que ara tot el Partit Popular ha de fer “bona lectura” i ser “molt responsables” perquè “el que hi ha en “joc” i el “que és preocupant és l’estabilitat de Catalunya i indirectament d’Espanya”.

D’altra banda, el cap del Gabinet de la Presidència del Govern espanyol, Jorge Moragas, deixarà l’Executiu per ocupar l’ambaixada d’Espanya davant les Nacions Unides. Director de Gabinet del president del Govern, diputat del PP per Barcelona i coordinador de Relacions Internacionals i Presidència del Partit Popular, Moragas va explicar que fa un any va consensuar amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per “raons personals i professionals de pes”, que deixaria el Govern després de les eleccions catalanes per tal de reprendre la carrera diplomàtica.

tracking