SEGRE

ELECCIONES

El Suprem cita Junqueras el dia 4 de gener per decidir si l’allibera

La Fiscalia ja va manifestar el seu rebuig d’excarcerar el republicà

El líder d’ERC, Oriol Junqueras.

El líder d’ERC, Oriol Junqueras.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem va fixar ahir el dia 4 de gener com a la data en la qual estudiarà la possible sortida en llibertat del vicepresident cessat, Oriol Junqueras, que es troba en presó provisional des del passat 2 de novembre. L’Alt Tribunal va decidir que el líder republicà estigui present a la vista en la qual es deliberarà sobre l’excarceració a petició de la defensa del mateix Junqueras. A l’escrit, el lletrat defensor, Andreu Van den Eynde, va explicar que no hi ha risc de reiteració delictiva. A més, va assenyalar que Junqueras va acatar l’aplicació de l’article 155 i, per tant, la destitució. Igualment, Van den Eynde va destacar que el president d’ERC mai va impulsar cap tipus d’acció violenta.

Al contrari, el Ministeri Públic ja va anunciar dimecres passat l’oposició a aixecar la mesura de presó provisional.

En el seu raonament, la Fiscalia va exposar que els arguments esgrimits pel magistrat instructor Pablo Llarena per enviar a Junqueras a la presó continuen sent “completament vàlids”.

En aquesta mateixa línia, va manifestar que la investigació ha donat prou càrrega probatòria com per determinar que el vicepresident cessat va cometre delictes de malversació de cabals públics i rebel·lió, amb l’alternativa de sedició.

El líder republicà compareixerà davant dels magistrats del Suprem Miguel Colmenero, Francisco Montende i Alberto Jorge una setmana abans que ho facin el conseller cessat d’Interior, Joaquim Forn, i els líders d’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que declararan a petició pròpia el pròxim dia 11 de gener, encara que en el seu cas no serà per estudiar la seua eventual sortida en llibertat.

tracking