SEGRE

PRÒXIM ORIENT POLÈMICA

L’ONU exigeix als EUA que rectifiqui sobre Jerusalem

Fins a 128 països fan front a les amenaces de Washinghton de votar en contra seu || Dos palestins morts a Gaza

Diversos palestins s’enfronten a soldats israelians durant una protesta a Hebron.

Diversos palestins s’enfronten a soldats israelians durant una protesta a Hebron.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Assemblea General de l’ONU va demanar la nit de dijous a divendres de forma aclaparadora al president dels Estats Units, Donald Trump, que retiri el reconeixement de Jerusalem com a capital d’Israel, l’endemà que el mandatari nord-americà amenacés de tallar els fons als països que donessin suport a la moció. En concret, 128 dels 193 estats membres de l’ONU van votar a favor de la iniciativa, entre els quals Espanya i la majoria de països de la Unió Europea. Nou delegacions hi van votar en contra, incloses les dels Estats Units i Israel, mentre que trenta-cinc van optar per l’abstenció. Després d’aquesta votació, Trump va ratificar ahir l’amenaça de retirar l’ajuda als països que es van posicionar contra Washington en la votació sobre Jerusalem a l’Assemblea General de les Nacions Unides i, en concret, va assenyalar els països del Pròxim Orient.

Paral·lelament, dos joves palestins van morir ahir en un altre divendres de la ira decretat pel moviment Hamas en els enfrontaments registrats amb l’Exèrcit israelià a la Franja de Gaza. Per tercera setmana consecutiva, milers de palestins van sortir a protestar pel reconeixement nord-americà de Jerusalem com a capital israeliana.

Per la seua banda, el president francès, Emmanuel Macron, va mostrar a París el seu decidit suport al líder palestí, Mahmud Abbas, però va demanar paciència abans de reconèixer l’Estat palestí.

Trump firma la seua ambiciosa reforma fiscalnEl president nordamericà, Donald Trump, va firmar ahir l’ambiciosa reforma fiscal que inclou notables retallades d’impostos per a empreses, considerada el gran triomf legislatiu del primer any de mandat. La norma implica, entre altres aspectes, la rebaixa de l’impost que paguen les empreses del 35 al 21%, i en menor mesura per als treballadors. “És una llei per crear llocs de treball. Les empreses es tornaran literalment boges”, va afirmar.

tracking