SEGRE

EN COM?PSC REACCIONS

PSC i comuns diuen que la posició intermèdia els ha penalitzat per ser clau

Tots dos s’han quedat lluny de ser decisius

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’endemà és l’hora de fer balanç i, si és possible, també autocrítica. En aquest sentit, PSC i comuns van defensar ahir que la posició intermèdia en la situació política catalana els ha penalitzat per ser clau en el nou Parlament català. Sobre aquesta qüestió, el líder dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va admetre que el seu partit no ha generat “prou confiança en sectors populars no independentistes”, com tampoc ha aconseguit que la “tercera via es vegi com una solució capaç en una situació tan polaritzada”.

Malgrat que els socialistes han aconseguit un escó més respecte de l’any 2015, Iceta va reconèixer que es tracta d’un “avenç modest”.

Domènech demana una reflexió de l’esquerra i Iceta reconeix que el PSC “no ha generat confiança”

“N’esperàvem més. Esperàvem contribuir a trencar amb una majoria el bloc independentista i un resultat que ens donés més rellevància política al Parlament.” El líder socialista també va considerar que l’independentisme compta amb “una majoria habilitada per investir president i governar”, però, va afegir que “d’acord amb les lleis”. Per la seua part, el diputat electe i cap de llista de CatComú, Xavier Domènech, va assegurar que el seu grup parlamentari no donarà suport a un Executiu amb Carles Puigdemont. “No li donarem suport ni per activa ni per passiva”, va assenyalar ahir. Va aclarir que no és un “veto” a Puigdemont, sinó a les polítiques que representa JuntsxCat. Sobre els resultats dels comicis, Domènech va assenyalar que els situen en una oposició “per construir projectes necessaris per a una nova etapa” per a Catalunya i va demanar una reflexió als partits d’esquerra. “Podríem haver-ho fet d’una altra manera? Pel que hem apostat és en el que creiem, que és un projecte de futur per al país”, va concloure.

tracking