SEGRE

JUSTÍCIA INVESTIGACIÓ

La Guàrdia Civil denuncia fins a 117 ‘escraches’ pel procés, disset a Lleida

Protagonitzats per bombers, estudiants i regidors || Al Pirineu, en destaca un a l’Alt Urgell i critica davant del Suprem la inacció dels Mossos d’Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va entregar el passat dia 15 al magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena, que instrueix la causa del procés independentista, un informe en el qual documenta cent disset “accions de desafecció” contra el mateix Institut Armat, que haurien estat motivades pel rebuig de la tasca davant el procés i el referèndum de l’1-O. A la demarcació de Lleida, la Guàrdia Civil va informar de disset casos, el més destacat dels quals el que va tenir lloc el dia 25 de setembre a la Seu d’Urgell, quan els concentrats davant la caserna de la Guàrdia Civil van impedir la sortida dels agents i de les famílies del recinte. Aquestes “accions de desafecció”, tal com les denominen els mateixos guàrdies civils, les van protagonitzar bombers de la Generalitat, estudiants, regidors de la CUP i ciutadans independentistes. Així mateix, es destaca la participació en aquestes de menors d’edat.

L’informe de la Guàrdia Civil també subratlla la “inacció dels Mossos d’Esquadra” davant d’aquests escraches. D’aquesta manera, el document assenyala que la policia catalana no va intervenir a la localitat de Calella, quan un centenar de persones impedia que la Guàrdia Civil accedís a l’Hotel Vila de Calella, cosa que va obligar els agents a “obrir-se pas”. De la mateixa manera, l’Institut Armat denuncia les cassolades nocturnes, les pintades amenaçadores i les reunions nocturnes davant dels seus llocs de descans amb la intenció de no deixar-los dormir. A més a més, documenten que se’ls anomenés “feixistes” o “policia assassina”.

tracking