SEGRE

POLÍTICA

Echenique: el Rei és incapaç de reconèixer el fracàs a Catalunya i abraça l'argument PP

Crítiques al discurs del monarca

Echenique: el Rei és incapaç de reconèixer el fracàs a Catalunya i abraça l'argument PP

Echenique: el Rei és incapaç de reconèixer el fracàs a Catalunya i abraça l'argument PPEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització de Podemos, Pablo Echenique, va assegurar a través de la xarxa social Twitter, després del Discurs ofert pel Rei, Felip VI, que és "un Rei incapaç de reconèixer el fracàs del seu full de ruta a Catalunya i abraçant de nou l’argumentari del PP".

El secretari general de Podemos a l’Aragó, va afirmar en aquest tuit, que "la crisi ja ha passat i la corrupció és un fenomen meteorològic sense cares i sense noms".

Echenique va apuntar que, segons el seu parer, el primer que hauria d’haver fet el Rei és haver admès que el discurs que va oferir el 3 d’octubre "no només li va fer entrar en política, li va fer apostar pel full de ruta del Partit Popular, sinó que ha suposat un enorme fracàs i que després de molt sofriment a Catalunya hem tornat al principi".

El polític de Podemos afirma que "a Catalunya hi torna a haver majoria independentista en el Parlament de Catalunya" i que, a més, "la gent es pregunta perquè han servit les càrregues de l’1 d’octubre o perquè ha servit l’aplicació del 155 el tret de sortida del qual va donar el mateix Rei.".

També diu que quant a l’argumentari que la crisi ja ha passat n’hi ha prou amb comprovar les dades per saber que això no és així" i que per desmentir-ho és suficient "amb caminar pels barris populars del nostre país".

Segons Echenique, "el 70 per cent de les famílies "diuen que no noten la recuperació econòmica en la seua vida", que "gairebé la meitat de les persones que treballen guanyen menys de 1000 euros nets al mes" i "que ara és gairebé un luxe ser mileurista".

També denúncia que existeixen desenes de milers de dependents esperant la seua prestació i que el Govern ha anunciat noves retallades en sanitat, pensions o educació el 2018, a petició de Brussel·les.

Així mateix critica que la corrupció té cares i noms, que "tenim a un partit polític anomenat Partido Popular, assegut a la banqueta dels acusats, i a M. Rajoy que segons la Policia és indiciàriament el president del Govern, que sembla que ha cobrat gairebé 400.000 euros en suborns a canvi de contractes públics pagats per tots, per finançar il·legalment les campanyes del Partit Popular."

El polític de Podemos assegura que "de tot això s’ha oblidat el Rei" al que agraïm que hagi fet una referència a la violència masclista i al canvi climàtic", encara que lamenta que no existeixi un Govern que financi la lluita contra la Violència Masclista i les Energies Renovables.

Echenique afirma, en definitiva, "que el discurs partidista i extremadament dur del 3 d’octubre ja ens va fer preguntar-nos perquè serveix a ple segle XXI una monarquia que elegeix bàndols, que oblida a una part del seu poble i que no soluciona els problemes sinó que els agreuja".

Assegura que "encara que el discurs ha millorat en to, de nou, en fons podia haver-lo pronunciat M .Rajoy" i que segueix en vaig piular la mateixa pregunta, "si el Cap de l’Estat vol fer política, no hauria de ser inviolable constitucionalment, no hauria de tenir un lloc vitalici i hauria de passar per les urnes".

tracking