SEGRE

El Parlament aprova recórrer al Constitucional l'aplicació del 155

Amb els vots a favor de JxSí i SíQueEsPot i l’abstenció de la CUP

Una vista del Parlament aquest dijous.

El Parlament aprueba el referéndum unilateral para septiembre de 2017Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació Permanent del Parlament, amb els vots a favor de JxSí i SíQueEsPot i l’abstenció de la CUP, ha aprovat aquest dimecres que la Cambra catalana interposi un recurs al Tribunal Constitucional contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució després de la declaració unilateral d’independència (DUI).

La Diputació Permanent -òrgan que vetlla pels poders del Parlament entre legislatures, amb la composició de l’hemicicle anterior a les eleccions del 21D-- ha aprovat la proposta del grup de JxSí d’interposar un recurs d’inconstitucionalitat contra les mesures aplicades a l’empara de l’article 155.

Una iniciativa que ha prosperat gràcies que JxSí (format per PDeCAT i ERC) ha comptat finalment amb els vots a favor de Catalunya Sí Que Es Pot, sortejant així l’abstenció de la CUP, reticent a acudir a l’Alt Tribunal.

Per la seua part, Ciutadans, PSC i PP han votat en contra d’interposar aquest recurs, encara que han celebrat que els grups sobiranistes "reconeguin explícitament al Tribunal Constitucional i la seua legitimitat".

En la seua argumentació, Lluís Corominas (JxSí) ha assegurat que el Govern, en aplicació del 155, va dissoldre el Parlament i va cessar el Govern "de manera anòmala i en contra de la llei, mitjançant una interpretació excessiva" i un "abús" de l’esmentat article, el que suposa una "vulneració de l’ordenació legal".

tracking