SEGRE

Turull no descarta una investidura de Puigdemont per via telemàtica

Ja s’han iniciat els contactes entre JuntsxCat i ERC per a la composició de la Mesa del Parlament

Jordi Turull

Turull no descarta una investidura de Puigdemont per via telemàticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller cessat i diputat electe de Junts per Catalunya (JxCat) Jordi Turull ha afirmat aquest dimecres que es plantegen "totes les possibilitats" per investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat, inclosa la via telemàtica, sense necessitat que torni de Brussel·les per a la sessió plenària.

Després de la majoria en escons aconseguida pels grups independentistes en les eleccions del 21 de desembre, en les quals Ciutadans va ser el partit més votat, Turull ha explicat en declaracions a Catalunya Ràdio que ja s’han iniciat els contactes amb ERC per al més imminent, que és la composició de la Mesa del Parlament, per posteriorment abordar el futur Govern.

Turull ha incidit que és Puigdemont qui ha de ser investit, després que JxCat superés ERC a les urnes, però no ha concretat quin mecanisme s’utilitzarà perquè pugui ser elegit pel Parlament esquivant l’ordre de detenció que l’espera si torna a Espanya.

Preguntat per si podria ser investit "telemàticament", Turull ha dit que es plantegen "totes les possibilitats" però ha assenyalat que no vol donar "pistes", perquè "ja sabem com se les gasten", ha afegit en al·lusió al Govern central. L’exconseller ha remarcat en tot cas que Puigdemont té la "voluntat" de tornar a Catalunya si és investit president de la Generalitat.

JxCat vol restituir tant el Govern com la Mesa del Parlament que hi havia abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, pel que Turull ha recalcat no tenen cap altra candidata que Carme Forcadell per a la presidència de la Cambra catalana, encara que abans ella ha de decidir si accepta el càrrec, ha remarcat.

tracking