SEGRE

CATALUNYA DESPRÉS DEL 21-D IMPLICACIONS JUDICIALS

Zoido: “Si cal detenir Marta Rovira i Elsa Artadi, se les detindrà”

El ministre de l’Interior assegura que a la força policial “no li tremolarà el pols” || La Guàrdia Civil assenyala 100 persones al seu últim informe al jutge Llarena

Cantada de nadales en record dels ‘presos polítics’, dilluns a la nit a la plaça Paeria de Lleida.

Cantada de nadales en record dels ‘presos polítics’, dilluns a la nit a la plaça Paeria de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va afirmar ahir que “si cal detenir Marta Rovira i Elsa Artadi, se les detindrà” i va assegurar que a la “força policial no li tremolarà el pols” si s’han de detenir més càrrecs catalans, tot i ser “nous càrrecs electes” després del 21-D, pel procés entorn de l’1-O. En aquest sentit, va apuntar que Rovira, secretària general d’ERC, i Artadi, cap de campanya de JuntsxCat, van jugar un paper important en la confecció de les llistes del 21-D. El titular d’Interior va assegurar que “cada un acabarà sent responsable de les decisions i accions que ha pres”.

A més, la Guàrdia Civil assenyala més de 100 persones al seu últim informe al jutge Pablo Llarena, instructor de la causa del Suprem contra el referèndum de l’1-O. El document incorpora l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, per haver llegit un manifest en un acte convocat per l’ANC i Òmnium l’11 de juny, perquè “va suposar una mobilització per defensar la via unilateral”. També assenyala els membres de la Mesa del Parlament, els del Diplocat i el Consell Assessor per a la Transició Nacional, liderat per Carles Viver i Pi-Sunyer. També recull el nom de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per participar al costat del primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, en una concentració contra l’empresonament dels Jordis, on, segons el document, “es van poder sentir càntics d’independència” i es van veure “pancartes amb lemes de llibertat dels presos polítics”. L’informe assenyala també bombers, Mossos, estudiants i regidors de la CUP.

La Guàrdia Civil inclou Guardiola, Colau, la Mesa i el Consell Assessor per a la Transició Nacional

S’ha de recordar que Llarena va anunciar divendres que ampliava la llista d’investigats per malversació de cabals públics, sedició i rebel·lió i incloïa l’expresident Artur Mas; la número dos d’ERC, Marta Rovira; les exdiputades de la CUP Anna Gabriel i Mireia Boya; la coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal; i la presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència, Neus Lloveras.

Segons van informar fonts judicials, la Guàrdia Civil, en funcions de policia judicial, els prendrà declaració els dies 4, 5, 8 i 10 de gener per aclarir si algun va poder haver comès un delicte d’odi i, si fos així, la Fiscalia presentaria denúncia o querella. Arran de les càrregues, alguns alumnes es van mostrar molestos pels comentaris d’alguns professors i divuit famílies es van dirigir a l’ajuntament de la localitat per expressar el seu malestar pels comentaris. En un comunicat, el claustre de professors va manifestar que “sempre ha vetllat per la perfecta convivència de la seua comunitat educativa”.

Citen a declarar tretze professors de l’institut de Sant Andreu de la Barca? La Fiscalia ha citat a declarar el director i dotze professors de l’IES El Palau de Sant Andreu de la Barca pels comentaris que suposadament alguns mestres van fer a alumnes que són fills d’agents de la Guàrdia Civil, arran de les càrregues policials de l’1-O.

Cantada de nadales en record dels ‘presos polítics’, dilluns a la nit a la plaça Paeria de Lleida.

Cantada de nadales en record dels ‘presos polítics’, dilluns a la nit a la plaça Paeria de Lleida.LLEONARD DELSHAMS

tracking