SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA ACORD

El pla contra la violència de gènere arranca amb 26 mesures per atallar-la

Govern central, comunitats i ajuntaments pacten un finançament de 200 milions

Minut de silenci a Sant Adrià de Besòs - Treballadors municipals, regidors i veïns van guardar ahir un minut de silenci davant l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs en record de la dona assassinada a mans de la seua parella el cap de setmana p ...

Minut de silenci a Sant Adrià de Besòs - Treballadors municipals, regidors i veïns van guardar ahir un minut de silenci davant l’ajuntament de Sant Adrià de Besòs en record de la dona assassinada a mans de la seua parella el cap de setmana p ...AJSANTADRIA/TWITTER

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern central, comunitats autònomes i ajuntaments van segellar ahir per unanimitat el Pacte d’Estat contra la violència de gènere, que arranca amb el compromís d’una dotació de 200 milions d’euros i la posada en marxa de les primeres 26 mesures el 2018.

Ho van fer a la Conferència Sectorial d’Igualtat, celebrada en el ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en la qual es va ratificar l’acord assolit al Congrés el mes de setembre passat, que contempla un finançament de 1.000 milions en cinc anys i més de 200 iniciatives per a aquesta lluita.

“Avui podem dir que culminem el Pacte contra la violència de gènere”, va emfatitzar la responsable del departament, Dolors Montserrat, que va voler dedicar aquest “històric” acord a “totes i cadascuna de les dones assassinades a Espanya”: 918 des que van començar a comptabilitzar-se el 2003, 47 de les quals aquest any.

L’acord va ser ratificat per unanimitat, si bé el seu finançament va ser un dels punts més controvertits de la trobada, a la qual les autonomies havien arribat exigint una dotació pressupostària immediata per a la seua posada en marxa, i la ministra va garantir que el finançament s’iniciarà en els tres primers mesos del 2018.

Així mateix, al llarg de tot el 2018 començaran a posar-se ja en marxa les primeres 26 mesures que no requereixen reformes legislatives, com modificar els protocols d’actuació entre jutjats i administracions i millorar els de detecció precoç en l’àmbit sanitari o el de l’assistència i protecció als menors, amb estudis sobre la seua situació o la suspensió del règim de visites.

El nòvio de la noia morta a Benicàssim estava denunciat

El Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Vila-real investigava el conductor mort en una col·lisió contra una gasolinera dissabte passat a Benicàssim per tres delictes de lesions, després d’una denúncia presentada per la seua ex, també morta en el xoc. Segons el Tribunal Superior de Justícia valencià, el Jutjat va rebre la denúncia en la qual la jove relatava diversos episodis violents soferts en diferents moments de la relació, el 15 de desembre, vuit dies abans del succés mortal.

tracking