SEGRE

POLíTICA INTERNACIONAL

El president d’Itàlia dissol el Parlament i obre la via a eleccions

El president d'Itàlia dissol el Parlament i obre la via a eleccions

El president d'Itàlia dissol el Parlament i obre la via a eleccionsEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president d’Itàlia, Sergio Mattarella, ha anunciat avui que dissol el Parlament, la qual cosa obre la via a la convocatòria d’eleccions generals.

La decisió va ser comunicada després de les reunions que Mattarella va mantenir al romà Palau del Quirinal amb el primer ministre italià, Paolo Gentiloni, i els presidents de la Cambra de Diputats, Laura Boldrini, i del Senat, Pietro Grasso.

Hores abans, Gentiloni havia comparegut davant dels mitjans de comunicació en una conferència en la qual va fer balanç dels que va considerar "fructífers" cinc anys de govern progressista, en els quals el país "s’ha posat en marxa després de la pitjor crisi", va dir, des de la II Guerra Mundial.

En un comunicat oficial, la Presidència de la República va informar que Mattarella va rubricar el decret de dissolució del Senat i de la Cambra i que aquest va ser al seu torn firmat per Gentiloni.

Posteriorment, el secretari general de la Presidència de la República, Ugo Zampetti, es va desplaçar a les seus del Senat i la Cambra per comunicar als seus màxims responsables la decisió de Mattarella.

tracking