SEGRE

ACORDS INVESTIDURA

JxCat busca restituir Puigdemont i ERC li exigeix concretar la manera

Inés Arrimadas és la que té més escons, però els de Puigdemont i Junqueras són els que sumen.

Inés Arrimadas és la que té més escons, però els de Puigdemont i Junqueras són els que sumen.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els primers contactes entre JuntsxCat i ERC per a la possible formació d’un nou Govern es van centrar, ahir, en el debat d’una possible restitució de Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat de Catalunya.

Jordi Turull, exconseller i diputat electe de Junts per Catalunya, va explicar ahir durant una entrevista radiofònica que el seu principal objectiu és restituir Puigdemont i el govern cessat de la manera que sigui possible. Tot i així, i en resposta a aquesta prioritat de JuntsxCat, ERC va demanar que es presentés un pla concret que expliqués com es restituirà Puigdemont, que és a Brussel·les, al·legant, en una entrevista a la cadena 8TV, que “no podem tenir un president per Skype”.

La frase de Rufián respon a Jordi Turull, que va explicar ahir que, encara que no volia donar “pistes” sobre la possible reinvestidura perquè, en al·lusió al Govern central, “ja sabem com les gasten”, no s’havia descartat cap opció i s’havia tingut en compte fins i tot la via telemàtica, que permetria restituir Puigdemont sense implicar la seua presència en la sessió plenària. Turull va acusar el Govern central de “no haver volgut assumir la lliçó que els han donat les urnes a Catalunya” i va defensar que Puigdemont hauria de poder exercir el càrrec de president perquè no hi ha una sentència ferma sobre ell. A més, va advertir que les pressions no s’haurien de centrar en Brussel·les, sinó en Madrid.

També va lamentar les “amenaces” del ministre de l’Interior Zoido, que va dir dimarts que “si cal detenir Marta Rovira i Elsa Artadi, se les detindrà”, ja que a la “força policial no li tremolarà el pols” si han de detenir més càrrecs catalans, fins i tot sent “nous càrrecs electes” després del 21-D, pel procés entorn de l’1-O.

tracking