SEGRE

L'arribada de turistes a Catalunya cau un 2,3% al novembre

No obstant això, es manté com la comunitat que més viatgers va rebre en l’acumulat de l’any

L'aeroport d'El Prat de Barcelona

L'arribada de turistes a Catalunya cau un 2,3% al novembreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’arribada de turistes estrangers a Catalunya va caure al novembre un 2,3%, mentre que a la resta d’Espanya va pujar un 7,4%, segons l’Estadística de Moviments Turístics a Fronteres (Frontur) que elabora l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Espanya va rebre el novembre 4,4 milions de turistes internacionals, amb les Canàries com a principal destinació, amb més d’1,2 milions de viatgers, seguida de Catalunya, amb 986.712, que en l’acumulat de l’any es va mantenir com la comunitat que més turistes va rebre. La caiguda de turistes a Catalunya se suma a l’experimentada l'octubre, quan el descens va ser del 4,7 %.

Més del 60 per cent d’aquests turistes internacionals arribats al novembre van ser a Catalunya i les Canàries, comunitats que segueix Andalusia amb gairebé 600.000 viatgers. Malgrat això, en el que va d’any s’altera lleugerament aquest ordre i, encara que Catalunya segueix al capdavant a la recepció de visitants estrangers, amb 18,2 milions, després se situa les Balears, amb gairebé 13,7 milions; Canàries, amb gairebé 13 milions; i Andalusia amb poc més d’11 milions.

Per països de residència dels turistes, la major part dels que viatgen a les Canàries són britànics (31,5 % del total) i alemanys (21,9 %). En canvi, a Catalunya arriben més turistes de França (22,1 % del total) i de la resta d’Europa (14,3 %).

Respecte a Andalusia, el Regne Unit és el principal país d’origen (amb el 23,3 % del total), seguit dels països nòrdics (13,6 %).

tracking