SEGRE

PANORAMA

PP, PSOE i la patronal Foment insten Ciutadans a intentar formar govern

Exigeixen a Inés Arrimadas que “exerceixi el lideratge que li correspon” després de guanyar les eleccions || Volen accelerar un acord entre el bloc constitucionalista

El representant del Partit Popular, Rafael Hernando.

El representant del Partit Popular, Rafael Hernando.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, així com altres dirigents del seu partit, va tornar a exigir ahir a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, que “es cregui” que ha guanyat les eleccions autonòmiques i prengui la iniciativa, ja que segons el seu parer “l’escenari polític està obert i a Catalunya han de canviar moltes coses”. I és que des que les eleccions del passat 21 de desembre van donar com a resultat quatre escons en el Parlament al PP, la formació liderada per Xavier García Albiol continua pressionant el partit taronja perquè intenti formar govern amb el bloc constitucionalista. Amb aquest objectiu, el PSOE també es va sumar ahir a les pressions per pactar govern i va demanar a Arrimadas que prengui la iniciativa i “exerceixi el lideratge” que li correspon després de guanyar les eleccions. El secretari d’Organització socialista, José Luis Ábalos, es va mostrar contundent i va assegurar que a la líder de Ciutadans li correspon moure fitxa “com entengui convenient”, en comptes d’“esperar a veure què passa al món”. Segons el seu parer, respondre amb alguna iniciativa al “cabal de confiança” dels electors fa que una formació política sigui “seriosa” i tingui viabilitat, si bé va lamentar que fins a la data la nova política ha demostrat que, de “viabilitat, poca”. Les pressions també arriben ara des de Foment del Treball, que insta Arrimadas a liderar les negociacions per formar com més aviat millor govern i recuperar la normalitat política. “Cs s’ha presentat per guanyar. Quan un és guanyador, és motor i líder”, va assegurar el president de la patronal, Joaquim Gay de Montellà, que també va fer una crida a les altres formacions guanyadores. “Demanem, als que s’han presentat i han obtingut els millors resultats la garantia, la responsabilitat i el seny de formar govern. Per això es presenten els partits, per guanyar i governar”, va concloure Gay de Montellà.

La sortida d’empreses en suma ja 3.160 des del referèndum de l’1-O

La jornada electoral de dijous passat va sumar un total de 19 empreses que van traslladar la seu fora de Catalunya, un repunt que se suma als 3.160 negocis que se’n van anar des del referèndum de l’1-O, que va accionar l’aprovació de l’article 155 de la Constitució per part dels partits unionistes. El dilluns 18 de desembre es van calcular 11 sortides, la xifra més baixa des que es va iniciar l’èxode empresarial el 9 d’octubre. Aquestes xifres són molt inferiors a les registrades el mes d’octubre, quan les sortides superaven sovint les cent diàries i es va sobrepassar en dos ocasions la barrera de les dos-centes: el dilluns dia 9 (212) i el dijous 19 (268).

tracking