SEGRE

PANORAMA

Rebuig generalitzat a investir Puigdemont de forma telemàtica

Partits unionistes qualifiquen la proposta d’“absurda” i jutges la consideren il·legal

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits del bloc constitucionalista van rebutjar ahir de ple una possible investidura telemàtica de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. En aquest sentit, el portaveu de Cs Carlos Carrizosa va explicar que el seu partit impugnaria aquest procediment ja que “no és ni normal ni legal”. Igualment, va deixar clar que una investidura a distància “no pot fer-se”. Així, va asseverar que és un “invent” del conseller cessat de Presidència, Jordi Turull, que tampoc va trobar suport en els seus socis d’ERC, ja que Gabriel Rufián, dimecres, va apostar per Oriol Junqueras per a la presidència de la Generalitat si Pugidemont no pogués ser investit.

En la mateixa línia, el secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va qualificar d’“absurd” i de “propi del deliri independentista” la proposta d’investir Puigdemont des de Brussel·les. El socialista va retreure als separatistes que provin d’“adaptar la legalitat als seus propòsits polítics forçant les coses” i va lamentar que pretenguin “introduir tanta intermediació i tanta barrera entre governants i ciutadans”. Per la seua part, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, va demanar a Junts per Catalunya que deixi de “fer el botarate” amb aquesta qüestió i va titllar d’“esperpent” la proposta. Així mateix, les associacions de jutges van mostrar la seua disconformitat davant d’una modificació del reglament del Parlament per permetre la investidura a distància de Puigdemont. En tot cas, Raimundo de Prado, president de l’Associació de Jutges i Magistrats Francisco de Vitoria, va afirmar que “qualsevol acte d’aquest tipus està sotmès a l’acció contenciosa administrativa”, amb la qual cosa el Poder Judicial podria anul·lar qualsevol reforma en aquest sentit.

Cuixart defensa la no-violència davant dels que tenen “exèrcit” Jordi Cuixart, líder d’Òmnium Cultural i en presó provisional des del passat 16 d’octubre, va defensar ahir des de la presó les conviccions democràtiques basades en el diàleg i la no-violència davant dels que disposen de “tancs i exèrcit”. En una carta publicada al diari Ara i dirigida a l’exdiputat de la CUP David Fernàndez, Jordi Cuixart va manifestar que el seu empresonament “no té ni cap ni peus” i que l’únic argument que tenen per poder retenir-los és el dubte sobre el que podrien fer si surten al carrer. El dirigent d’Òmnium va apel·lar al coratge i a l’esperança i va manifestar el seu desig d’abraçar aviat a tots.

Solidaritat amb els presos - El grup Cantaires de Ponent va enviar ahir 4 cartes firmades per 300 persones a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A part de mostrar-los suport, hi van van adjuntar les lletres de les cançon ...

Solidaritat amb els presos - El grup Cantaires de Ponent va enviar ahir 4 cartes firmades per 300 persones a Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A part de mostrar-los suport, hi van van adjuntar les lletres de les cançon ...LLEONARD DELSHAMS

tracking