SEGRE

SUCCESSOS

Almenys 16 morts en un tiroteig a la sortida d’una missa a Nigèria

El succés va tenir lloc a la localitat d’Omoku, a uns 90 quilòmetres al nord-oest de la capital estatal, Port Harcourt

Almenys 16 morts en un tiroteig a la sortida d'una missa a Nigèria

Almenys 16 morts en un tiroteig a la sortida d'una missa a NigèriaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys setze persones van morir en l’atac d’uns pistolers no identificats a la sortida d’una missa d’Any Nou en l’estat de Rivers, al sud-est de Nigèria, informen mitjans locals.

El succés va tenir lloc a la localitat d’Omoku, a uns 90 quilòmetres al nord-oest de la capital estatal, Port Harcourt, i la Policia sospita que els autors podrien pertànyer a alguna de les sectes que operen en l’àrea.

El portaveu de la Policia, Nnamdi Omoni, va declarar al diari "Vanguard" que la investigació sobre els fets ha començat.

Per la seua part, el governador de Rivers, Nyesom Wike, ha ofert una recompensa de 200 milions de nairas (556.000 dòlars, uns 461.000 euros) a qui pugui oferir informació rellevant sobre els autors dels assassinats.

Rivers es troba al delta del riu Níger, una zona rica en petroli en la qual operen diversos grups armats que reclamen que una major part dels beneficis derivats del cru, que suposen bona part dels ingressos del país, vagin a parar els habitants de la zona per millorar les seues condicions de vida.

Aquestes organitzacions solen atacar plantes petrolíferes per segrestar treballadors estrangers, per l’alliberament dels quals demanen elevats rescats.

La zona ha gaudit d’una relativa calma des que el Govern nigerià i els grups armats acordessin una treva l’any passat.

Els analistes polítics indiquen que aquest últim atac podria ser resultat de les tensions i la rivalitat entre membres del Congrés de Todos els Progressistes (APC, en les seues sigles en anglès) del president Muhamadu Buhari i del Partido Popular Democrático (PDP, en les seues sigles en anglès), que governa a Rivers.

Aquest estat ha estat escenari d’un creixent nombre d’assassinats en els últims temps, a causa de la rivalitat entre sectes religioses i entre grups polítics.

L’anterior atac de pistolers registrat en Rivers data d’octubre de 2017, quan un tiroteig en un freqüentat mercat de Port Harcourt va acabar amb la vida d’almenys deu persones.

tracking