SEGRE

TRIBUNALS

ERC denuncia que la justícia no és independent i no decideix la llibertat de Junqueras

Encara que té l’esperança que dijous pugui quedar en llibertat

ERC denuncia que la justícia no és independent i no decideix la llibertat de Junqueras

ERC denuncia que la justícia no és independent i no decideix la llibertat de JunquerasEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha considerat que, encara que el seu partit té l’esperança que dijous pugui quedar a llibertat el president de la seua formació, Oriol Junqueras, podria ocórrer que això no fos així, "ja que la justícia espanyola no és independent i no pren aquestes decisions".

Segons ha indicat Sergi Sabrià en unes declaracions a RAC1, dijous vinent el Tribunal Suprem tornarà a pronunciar-se sobre la possible sortida de Junqueras de la presó, amb o sense fiança, i encara que en ERC tenen "l’esperança que pugui ser així", les experiències viscudes fins ara els "fan tenir certs dubtes". "No seria el primer disgust que ens emportem", ha assegurat Sabrià.

"El que ens fa dubtar -ha explicat el portaveu d’ERC- és que les decisions no es prenen amb criteris judicials" i "el que ens arriba de l’entorn (judicial) és que és poc probable que sigui així (que surti dijous de la presó)".

És més, ha reconegut Sergi Sabrià, treballem pensant que Oriol encara no ens acompanyés durant un temps més, i si al final les notícies són de bones, molt de millor i més possibilitats tindrem tots junts.

Segons Sabrià, a hores d’ara si hi ha una cosa que ERC té clar és que "la justícia espanyola no és independent i no és la justícia la que pren les decisions de qui entra i surt de la presó" en el cas dels "presos polítics".

"Les decisions sobre aquests presos -ha precisat- en cap cas són judicials, són polítiques", ja que "res no s’ajusta al que són processos judicials formals".

tracking