SEGRE

PANORAMA

ERC insta JxCat que aclareixi com vol investir Carles Puigdemont

Descarta una repetició electoral per falta d’acord entre independentistes || Un corrent de la CUP demana explicacions sobre la materialització de la república

Jordi Sabrià no dóna per fet que Oriol Junqueras surti de presó demà dijous.

Jordi Sabrià no dóna per fet que Oriol Junqueras surti de presó demà dijous.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC i diputat electe després de les eleccions del 21-D, Sergi Sabrià, va demanar ahir a JuntsxCat que aclareixi “com fer efectiva la seua proposta, la qual cosa en el dia d’avui no és senzill” d’investir el seu candidat, Carles Puigdemont, com a president. A RAC1, va recordar que JuntsxCat és la formació independentista amb més suport en els comicis i que la seua opció és reinvestir Puigdemont, però que “els que han guanyat han d’exposar com es fa realitat aquesta opció”. “Treballem només amb l’opció de Puigdemont, que és la que ens proposen des de la candidatura [JuntsxCat], i no té sentit parlar de segones opcions”, va valorar, encara que va afegir que ERC està disposada a assumir responsabilitats.

Així mateix, va descartar una repetició electoral per un hipotètic desacord entre les formacions independentistes a l’hora de configurar el govern i va demanar “una etapa més estable i superar els llimbs de tres anys” de legislatura, ja que les dos anteriors no han complert els quatre anys. Preguntat per si la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, repetirà en el càrrec, va dir que “és una opció però no una certesa ara mateix”, ja que esperen la decisió que prengui per la seua situació personal.

Esquerra continua sense donar per fet que Forcadell repeteixi com a presidenta del Parlament de Catalunya

El republicà va demanar una mesa de negociació amb l’Estat com va dir que han reclamat els sobiranistes des de fa anys, i va criticar que malgrat la seua apel·lació al diàleg “a l’altre costat no hi ha ningú, i aquesta situació s’ha d’acabar”.

Per la seua part, Endavant-OSAN, corrent intern de la CUP, va demanar ahir a Carles Puigdemont que expliqui “amb sinceritat” com pretén materialitzar la República catalana abans de plantejar el debat sobre si els cupaires han d’entrar al Govern. En un comunicat, titlla de “dolents” els resultats electorals de la CUP i veu impossible materialitzar ara la República.

D’altra banda, les entitats sobiranistes ANC i Òmnium insten a assistir a la cavalcada dels Reis Mags de Manresa, que retransmetrà TV3, vestits de groc per demanar la llibertat dels presos.

Sànchez creu que “la llibertat de Catalunya serà imparable”

El número dos de Junts per Catalunya a les eleccions catalanes i expresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, va pronosticar ahir que aquest any 2018 “la llibertat de Catalunya serà imparable” malgrat les sancions i empresonaments a sobiranistes, com és el seu cas. “Tenim inhabilitacions i tenim sancions, tenim presó i exili, però qui té un problema és Mariano Rajoy, perquè aquest 2018 la llibertat de Catalunya serà imparable”, va afirmar en un apunt a Twitter recollit per Europa Press. Sànchez, juntament amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, està empresonat a la presó de Soto del Real des del passat 16 d’octubre.

tracking