SEGRE

POLÍTICA

Forcadell decidirà si vol tornar a ser presidenta quan rebi una proposta

Mentrestant, valora els pros i contres d’aquesta responsabilitat

Forcadell decidirà si vol tornar a ser presidenta quan rebi una proposta

Forcadell decidirà si vol tornar a ser presidenta quan rebi una propostaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, decidirà si opta de nou a la presidència de la cambra catalana "només quan rebi una proposta formal" sobre això i, mentrestant, valora els pros i contres d’aquesta responsabilitat, segons han indicat a Efe fonts pròximes a la política republicana.

Forcadell, que és qui acumula més querelles de la fiscalia en relació amb el procés independentista català, ja va expressar dubtes quan ERC li va oferir la possibilitat de figurar en la seua candidatura de les eleccions catalanes del 21D, però finalment va acceptar figurar com a número 4 de la llista per Barcelona i tornarà a ser diputada en la nova legislatura.

No hi ha cap decisió presa, tanmateix, sobre si Forcadell repetirà o no com a candidata a la presidència del Parlament, han indicat fonts de les tres formacions independentistes, que són JxCat, ERC i la CUP, especialment pel fet que encara estan negociant la composició de la Taula que defensaran conjuntament quan es constitueixi el Parlament, el 17 de gener.

Un argument favorable que Forcadell torni a ser proposada pels grups independentistes com a candidata a la presidència de la cambra és la voluntat compartida de "restituir" el Govern i la resta d’institucions catalanes després de l’aplicació de l’article 155.

Però Forcadell encara no ha adoptat una decisió sobre això i "valorarà" la seua possible continuïtat com a presidenta només quan les tres formacions independentistes, i especialment ERC, de la qual ara és diputada electa, li plantegin una proposta formal.

Des d’ERC fonts d’aquest partit han precisat que les converses per configurar la Taula i el nou Govern encara no han acabat i que prosseguiran durant els propers dies.

També han apuntat que ERC "respectarà" qualsevol decisió que adoptin personalment Forcadell i els exconsellers de l’anterior executiu català sobre la seua possible continuïtat, ja que no tots ells desitgen tornar a exercir el càrrec que ocupaven abans de ser aplicat l’article 155.

Les mateixes fonts republicanes han negat de forma rotunda que ja estiguin estudiant possibles substituts de Forcadell, en el cas que l’acord dels partits independentistes impliqui que JxCat ostenti la presidència de la Generalitat i ERC la del Parlament.

Forcadell està acusada de rebel·lió i sedició per haver permès el debat i votació de diverses lleis i resolucions vinculades amb el procés sobiranista i acumula, en concret, tres querelles de la fiscalia per no impedir que fossin tramitades.

tracking