SEGRE

Junqueras arriba als calabossos de l'Audiència Nacional per assistir a la vista al Suprem

Nombrosos mitjans esperen des de primera hora del matí a l'exterior del Tribunal Suprem.

Junqueras arriba a l'Audiència Nacional per assistir a la vista al SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicepresident de la Generalitat cessat Oriol Junqueras es troba ja als calabossos de l’Audiència Nacional per ser traslladat al Tribunal Suprem i assistir a la vista del seu recurs contra la presó preventiva que li va ser acordada el 2 de novembre i que la Fiscalia demana de mantenir per risc de reiteració delictiva. Un vehicle policial camuflat, escortat per uns altres dos de la Guàrdia Civil, traslladava aquest matí a Junqueras des de la presó madrilenya d’Estremera fins a l’Audiència Nacional, on ha arribat a les 9.15 hores per al seu trasllat posterior als voltants Tribunal Suprem, ja que l’alt tribunal manca de calabossos.

La vista, assenyalada per a les 10.30 hores, se celebrarà a porta tancada davant de tres magistrats de la Sala Penal i en ella la Fiscalia exposarà la necessitat de mantenir-lo en presó preventiva, tal com ja va defensar el passat 18 de desembre a l’informe en el qual va respondre als arguments de la defensa demanant la seua posada en llibertat, han informat fonts fiscals.

Com a cap de llista d’ERC a les eleccions del 21D, Junqueras demanava en el seu recurs davant de la Sala Penal del TS que se li deixés en llibertat perquè el seu empresonament tenia "efectes molt rellevants en l’àmbit de la campanya" i insistia en la seua aposta per "escenaris de diàleg i resolució bilateral" de conflictes.

Una vegada celebrades les eleccions, l’advocat, tal com ha avançat ahir a Catalunya Ràdio, al·legarà que deixar-lo en llibertat no només va en suport dels seus drets personals, sinó dels drets col·lectius, en haver estat elegit diputat. Van den Eyde, que ha reconegut que és "incert" el resultat de la vista, creu que el pes d’aquest argument és "enorme", ja que l’instructor d’aquesta causa al Suprem, Pablo Llarena, va sostenir en la resolució en la qual va confirmar la presó (acordada per la jutgessa de la Audiencia Nacional Carmen Lamela) que aquesta mesura es podia revisar després de les eleccions.

No obstant això, si finalment el Suprem acorda deixar-lo a la presó, el líder d’ERC demanarà ser traslladat a una presó catalana i poder acudir als plens del Parlament, fins i tot per ser investit president si finalment no ho és Carles Puigdemont per trobar-se a Brussel·les.

tracking