SEGRE

SUCCESSOS CRIM

El Chicle continua callant davant del jutge i no parlarà fins a l'autòpsia de Diana Quer

El jutge ratifica la presó incomunicada i sense fiança contra José Enrique Abuín Gey || La seua dona torna a trencar la coartada del marit assegurant que no era amb ell quan va desaparèixer la jove

Rosario Rodríguez, esposa de José Enrique Abuín, ‘El Chicle’, a l’arribar al jutjat de Ribeira.

Rosario Rodríguez, esposa de José Enrique Abuín, ‘El Chicle’, a l’arribar al jutjat de Ribeira.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sense variar l’actitud respecte a dilluns passat, quan es va acollir al dret a no declarar davant la jutgessa de guàrdia, José Enrique Abuín Gey, conegut com El Chicle, va tornar ahir a guardar silenci davant del magistrat que instrueix la causa per la desaparició i mort de la jove Diana Quer i que el va tornar a enviar a la presó incomunicada i sense fiança tant en relació amb aquest crim com per una agressió que va tenir lloc el dia de Nadal a Boiro. A les portes de l’edifici judicial esperaven Abuín Gey desenes de veïns, que el van rebre amb crits de “cabró” i “assassí” entre importants mesures de seguretat i nombrosos agents tant de Policia com de Guàrdia Civil. L’actitud d’El Chicle a l’interior va ser la mateixa que va tenir, per consell dels advocats, dilluns passat, i va rebutjar respondre cap de les preguntes de l’instructor. No ho farà, segons va avançar l’advocat, fins que es coneguin les dades de l’autòpsia practicada al cadàver de Diana Quer.

Després de negar-se a declarar en relació amb la mort de Diana Quer, de la qual ell mateix es va confessar responsable davant de la Guàrdia Civil abans de portar-los fins al cos, El Chicle va comparèixer al Jutjat d’Instrucció número 2 de la mateixa localitat per un intent de segrest, de robatori i d’agressió que se li atribueix el dia de Nadal a Boiro.

El Chicle es va negar a declarar pel cas de Diana Quer i per l’agressió de Boiro

Malgrat que el cas pertany al jutjat número 2, en aquesta ocasió Abuín Gey va comparèixer davant del jutge Félix Isaac Alonso, que va fer el paper de substitut de la titular de la sala corresponent, que es troba absent aquests dies. Igual que en l’altre cas, El Chicle va rebutjar prestar declaració. Sota la condició d’investigada per la mort de Diana Quer, encara que sense mesures cautelars, es troba també la dona d’El Chicle, Rosario Rodríguez, que va comparèixer a primera hora als jutjats de Ribeira. La dona va ratificar al jutge d’instrucció que no era amb el seu marit quan va desaparèixer la jove madrilenya el 22 d’agost del 2016 com ja havia fet dissabte passat, amb la qual cosa va trencar la coartada del marit. Rosario Rodríguez, que va transmetre a través del seu advocat la seua “màxima solidaritat i més sentit condol a la família de Diana Quer”, té consideració d’investigada ja que el jutge de Ribeira creu que no pot ser descartada “en el moment actual” la seua participació en els fets que se li imputen al marit, tal com recull la interlocutòria de reobertura de la instrucció.

L’advocat demana respecte per als pares d’una “nena assassinada”

L’advocat que representa els pares de Diana Quer, Ricardo Pérez Lama, va demanar ahir “màxim respecte” per als pares d’una “nena” que ha estat “assassinada” que “estan passant un moment molt dolent” i va donar suport a la decisió del jutge de mantenir la presó provisional, incomunicada i sense fiança per a l’autor confés de la mort de la jove, José Enrique Abuín Gey, El Chicle. D’altra banda, el capità de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de la Corunya, José Ángel Corral, responsable de la investigació a Galícia, va reconèixer que si El Chicle no s’hagués ensorrat i no hagués dit on era el cos de la jove madrilenya, que es va trobar submergit en una nau a Rianxo (Corunya), “probablement mai” l’haurien trobat. Així mateix, va afirmar que al cap d’any i mig d’investigacions, haver-se quedat “sense trobar Diana hauria estat fatal”. “Mai hauríem tancat el cas”, va assegurar Corral.

tracking