SEGRE

Puigdemont diu que ja no es tracta de "presos polítics", sinó d'"ostatges"

Carles Puigdemont

Puigdemont diu que ja no es tracta de "presos polítics", sinó d'"ostatges"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat cessat Carles Puigdemont ha considerat aquest divendres, arran de la decisió del Suprem de mantenir a la presó Oriol Junqueras, que ja no es tracta ara de "presos polítics", sinó d’"ostatges". El Tribunal Suprem, que va celebrar ahir la vista del recurs que l’exvicepresident de la Generalitat i líder d’ERC Oriol Junqueras va presentar contra la seua situació de presó preventiva, ha decidit avui denegar la seua sortida en llibertat després de considerar que hi ha "un risc de reiteració delictiva".

Des de Brussel·les, el candidat de JxCat a la presidència de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha afirmat sobre això en el seu compte de Twitter que "hi ha un conflicte a resoldre entre Catalunya i Espanya" i ha afegit: "nosaltres hem apostat sempre per la via pacífica i el diàleg".

"Les urnes han parlat tres vegades inequívocament i, malgrat això, -agrega Puigdemont- Oriol Junqueras és retingut a Estremera (Madrid), i els Jordis, i Quim (Forn), ja no són presos polítics, són ostatges".

Des de l’àmbit de la candidatura de JxCat, la coordinadora general del PDeCat, Marta Pascal, ha afirmat també a Twitter que "l’anomenen presó preventiva però és càstig a qui pensa diferent". "No tenia cap sentit quan van imposar (la presó) el vicepresident, els consellers i els Jordis, i continua sense tenir-lo ara que la mantenen per a Junqueras. Ja n’hi ha prou!. Deslliureu presos polítics", afegeix el tuit de Marta Pascal.

tracking