SEGRE

Tardà (ERC) dóna per fet que hi haurà un Govern independentista: "Hi haurà acord"

Joan Tardà

Tardà (ERC) dóna per fet que hi haurà un Govern independentista: "Hi haurà acord"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha donat aquest divendres per assegurat que hi haurà un Govern independentista a Catalunya després dels resultats del 21D: "Hi haurà acord i hi haurà Govern", ha sentenciat. En declaracions a Cuatro, Tardà ha afirmat que "és evident" que els partits independentistes "no trairan el mandat democràtic rebut" en les eleccions del 21D.

"Sempre són més importants les institucions i els objectius que les persones", ha respost en ser preguntat per si ERC estudia un candidat alternatiu a Puigdemont o Junqueras per a la investidura.

Tot i així, ha afirmat que l’objectiu de les dos formacions és "salvaguardar en la mesura possible el Govern legítim de la Generalitat" presidit per Puigdemont: "El nostre president es diu Puigdemont i el nostre vicepresident es diu Junqueras". Sobre la decisió del Tribunal Suprem de mantenir a la presó Oriol Junqueras, Tardà s’ha preguntat si "algú pot creure que mitjançant el pal, mitjançant el sabre, una gran part de la ciutadania catalana renunciarà als seus anhels democràtics". No obstant això, s’ha mostrat partidari de "treballar a favor el diàleg amb l’Estat espanyol".

tracking