SEGRE

POLÍTICA ESTATS UNITS

Donald Trump esclata contra el llibre que el ridiculitza

La publicació n’avança la venda i arrasa a les llibreries || Una de les assessores del president arriba a titllar-lo d’analfabet

Exemplars del polèmic llibre ‘Fire and Fury’.

Exemplars del polèmic llibre ‘Fire and Fury’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels Estats Units, Donald Trump, va titllar ahir el polèmic llibre que el ridiculitza de “fals” i va acusar l’autor, Michael Wolff, de voler distorsionar la realitat amb publicacions que no són certes i fonts inventades. Pel seu costat, l’autor es va defensar afirmant que s’havia entrevistat amb fins a dos-centes persones del seu equip. La polèmica va començar aquest dimecres quan extractes del llibre es van publicar a la revista New York Magazine, mostrant com el seu exassessor d’estratègia, Steve Bannon, l’acusava d’“antipatriota” i “deslleial”. La Casa Blanca no va tardar a desmentir els fets, i va arribar fins i tot a amenaçar per carta el mateix Bannon amb una demanda per difamació i vulneració del contracte de confidencialitat. Les amenaces judicials i les acusacions per calúmnies van fer l’efecte contrari. El llibre, considerat un best-seller abans de la seua sortida, va avançar-ne el llançament quatre dies i es va publicar ahir, malgrat l’intent de Donald Trump d’evitar-ne la sortida al gran públic.

No és estranya la preocupació per la publicació d’un llibre en el qual es relaten fets viscuts de primera mà del seu cercle intern. Com la del fill gran, on assegura que l’ara president dels EUA donava per fet que perdria contra Hillary Clinton per més de 6 punts, i que es va quedar congelat davant de la notícia i com la seua esposa Melania va plorar davant dels resultats. La subcap de gabinet, Katie Walsh, el descriu com “un nen amb uns desitjos que s’havien d’endevinar”, impossible de centrar-se o establir prioritats, afirmant també que “no llegia res, ni tan sols feia una ullada [als informes que se li presentaven], per a molts no era més que un semianalfabet”.

El llibre de Wolff es converteix en un èxit el primer dia de la publicació

La polèmica generada arreu del món ha provocat que el llibre se situï als primers llocs en la llista de vendes l’endemà mateix de la publicació. La llibreria KramerBooks, que va començar la venda dijous a la mitjanit, es va quedar sense exemplars al cap d’una hora i és el més venut a Amazon.

tracking