SEGRE

Demòcrates veu "lògic" que els exconsellers a Brussel·les renunciïn a la seua acta

La formació vol que Puigdemont sigui "restituït" i "prendre el control immediat del Parlament"

Toni Castellà

Demòcrates veu "lògic" que els exconsellers a Brussel·les renunciïn a la seua actaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de Demòcrates i diputat electe d’ERC, Toni Castellà, ha afirmat aquest dilluns que veuria "lògic" que els exconsellers a Brussel·les que han estat elegits diputats renunciïn a la seua acta, però no així el president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont. En roda de premsa, Castellà ha considerat que aquesta decisió permetria assegurar la majoria independentista al Parlament, però ha advertit que la renúncia a l’acta de diputat ha d’anar "lligada al compromís que siguin nomenats membres del Govern", ja que ha recordat que per ser conseller no fa falta ser diputat, però sí per ser investit president de la Generalitat.

Castellà ha afirmat que la decisió es fonamenta en la "lògica" de "restituir el Govern legítim exactament amb les mateixes persones que el formaven" abans de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

La formació és partidària que Puigdemont sigui "restituït" com a president de la Generalitat, de la mateixa manera que la resta de consellers cessats, amb l’objectiu de "desenvolupar l’1-O i fer efectiva la república catalana". En aquest sentit, ha afirmat que l’única manera d’aconseguir aquesta restitució passa per "prendre el control immediat del Parlament de Catalunya" i "que siguin els diputats lleials a la República els que marquin l’agenda perquè Puigdemont sigui investit". "L’òptim és tenir un president que exerceixi de president", ha contestat en ser preguntat per si és partidari que Puigdemont romangui a Brussel·les o per una eventual detenció del president de la Generalitat cessat.

Toni Castellà ha apuntat que els partits independentistes poden "buscar mecanismes per evitar la detenció" de Puigdemont, sobre el qual pesa una ordre de detenció per presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons després de la declaració unilateral d’independència per part del Parlament.

Sobre la decisió del Tribunal Suprem de mantenir en presó preventiva el vicepresident de la Generalitat cessat, Oriol Junqueras, Castellà ha dit que es tracta d’una decisió "que recorda massa" al franquisme.

tracking