SEGRE

El director de la DGT diu ara que el col·lapse a l'AP-6 no va ser només culpa dels conductors

Imatge facilitada per un dels conductors retinguts a l'AP-6.

El director de la DGT diu ara que el col·lapse a l'AP-6 no va ser només culpa dels conductorsEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director general de Trànsit, Gregorio Serrano, ha matisat aquest dilluns les seues paraules en les quals culpava alguns conductors per "no assabentar-se" dels advertiments de circular amb la nevada que va provocar el col·lapse de l’AP-6 per dir ara que "no va ser culpa exclusiva dels conductors" sinó una circumstància més.

En declaracions en diverses cadenes de ràdio aquest matí el màxim responsable de la DGT ha demanat disculpes pels fallos que s’han pogut cometre", però ha deixat clar que la responsabilitat del succeït a l’AP-6 és de l’empresa concessionària. "L’empresa concessionària decideix si cal obrir o no l’autopista al trànsit. Totes les circumstàncies s’aclariran a l’expedient informatiu que ha obert el Ministeri a Abertis", ha assegurat en Onda Cero, on també ha defensat que "molts conductors no van prendre la millor decisió en sortir a la carretera dissabte a la tarda perquè s’acostava una gran nevada".

Serrano ha insistit a la cadena Cope que els conductors tenien la "suficient informació" dels advertiments de nevada des de divendres al matí. No obstant això, tant en aquesta emissora com a Onda Cero i la Cadena Ser, el director de Trànsit ha aclarit que en les seues declaracions d’ahir no assenyalaven únicament els conductors com a responsables del col·lapse de dissabte. "No va ser culpa exclusiva dels conductors, vull matisar les meues paraules, va ser una circumstància més de les moltes que es van donar". Entre elles, ha subratllat la "nevada excepcional" que va caure el dia 6 unida a l’operació tornada de vacances de Nadal.

Precisament, aquesta tarda el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, ha convocat una reunió del Comitè Estatal de Coordinació per analitzar les actuacions dutes a terme per part dels organismes i empreses implicats durant el temporal de neu que fueteja des de fa dos dies la península.

A la reunió assistirà el director de Trànsit, el general en cap de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil, el director general de Carreteres, el director general de Protecció Civil i Emergències, el director general de Política de Defensa/UME i un representant de l’AEMET.

tracking