SEGRE

ALEMANYA POLÍTICA

Merkel i Schulz es reuneixen per crear la gran coalició

Són optimistes després de fracassar els contactes amb verds i liberals || El 53% dels alemanys creu que s’obtindrà un pacte

Angela Merkel, a l’arribar a la reunió amb Schulz.

Angela Merkel, a l’arribar a la reunió amb Schulz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cancellera alemanya, Angela Merkel, i el líder socialdemòcrata, Martin Schulz, van iniciar ahir amb “optimisme” i actitud “constructiva” una setmana de reunions clau per a la reedició d’una gran coalició i per acabar amb la paràlisi política, tres mesos i mig després de les eleccions.

Després del fracàs de les negociacions amb liberals i verds, Merkel rebutja un executiu en minoria i la seua única alternativa per evitar la repetició dels comicis és una nova aliança amb el Partit Socialdemòcrata (SPD), amb el qual ha governat vuit dels dotze anys que fa que és al poder.

La pressió creix sobre ella i també sobre Martin Schulz, expresident del Parlament Europeu (PE), que va descartar la gran coalició en vista dels pèssims resultats electorals obtinguts per l’SPD i després es va veure forçat a dialogar.

“Crec que podem aconseguir-ho”, va afirmar Merkel abans de començar la primera jornada de reunions formals de sondeig.

Per la seua part, Schulz va dir que “no tracem cap línia roja, però volem si és possible moltes polítiques roges”, va assenyalar amb referència al color dels socialdemòcrates. El cinquanta-tres per cent dels alemanys creu que hi tornarà a haver una nova gran coalició entre Angela Merkel i els socialdemòcrates, segons una enquesta al dominical Bild am Sonntag.

tracking