SEGRE

Carles Mundó renuncia a exercir de diputat i abandona la política

Va estar en presó preventiva en el marc de la investigació del procés independentista

Carles Mundó

Carles Mundó renuncia a exercir de diputat i abandona la políticaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller cessat Carles Mundó ha renunciat aquest dimarts a l’acta de diputat després d’haver estat elegit com a parlamentari per ERC a les eleccions catalanes del passat 21 de desembre i abandona la política, segons han informat fonts del partit, a una setmana de la constitució del nou Parlament.

Mundó, que va estar en presó preventiva en el marc de la investigació del Tribunal Suprem per diversos delictes, ha renunciat així a exercir de diputat i se centrarà a partir d’ara en la seua carrera d’advocat.

L’exconseller de Justícia, que va ser una peça fonamental en el Govern cessat de Carles Puigdemont, no ha pres possessió de l’acta de diputat per a la legislatura, que s’iniciarà amb el ple de constitució del Parlament del proper 17 de desembre.

Fonts de l’entorn de Mundó han explicat a Efe que es tracta d’una decisió "personal" després d’una anàlisi de la situació actual, després del cessament del Govern, l’obertura del procés judicial al Tribunal Suprem i el seu pas per presó preventiva després de la declaració unilateral d’independència.

Mundó era una de les cares importants de la candidatura d’ERC -va ser el cinquè de la seua llista- i es va especular que podria ser el substitut de Carme Forcadell si l’expresidenta de l’ANC rebutjava repetir a la presidència del Parlament, sobre la qual cosa encara no s’ha pronunciat de forma definitiva. La Mesa del Parlament català es triarà el proper dia 17 i, segons el repartiment de la majoria independentista, la presidència correspon a ERC.

En un comunicat, Esquerra ha agraït a Mundó la seua dedicació i ha assenyalat que respecta la seua decisió, que ja havia traslladat personalment a la secretària general de la formació, Marta Rovira, que ha assenyalat, per la seua part, que sempre podran comptar amb ell, ja que continuarà vinculat al partit. Encara que la voluntat de l’exconseller és deixar la política i dedicar-se a exercir d’advocat, és un moment delicat per a ell perquè haurà d’afrontar el procés judicial al Tribunal Suprem arran del procés sobiranista.

tracking