SEGRE

TRIBUNALS PNB

Comença el judici pel major cas de corrupció en la història del País Basc

Els acusats en el judici, ahir, a l’Audiència Provincial d’Àlaba.

Els acusats en el judici, ahir, a l’Audiència Provincial d’Àlaba.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial d’Àlaba va acollir ahir la primera sessió del judici pel major cas de corrupció en la història del País Basc. En total, el procediment investiga 26 persones relacionades amb la cúpula del PNB alabès. Els acusats podrien ser condemnats a penes de presó d’entre 7 i 56 anys.

L’advocat defensor del principal investigat, Alfredo de Miguel, exnúmero 2 dels nacionalistes bascos a Àlaba, va sol·licitar la “nul·litat total” del procediment a l’entendre que es van conculcar els drets a la intimitat, a la inviolabilitat del domicili i al secret de les comunicacions del seu client.

Així mateix, el lletrat va assenyalar que hi ha “indicis” que l’enregistrament en què es va sustentar l’obertura de la investigació va poder ser “manipulat” i que la cadena de custòdia d’aquesta prova va ser “vulnerada”. El Ministeri Fiscal apunta a l’existència d’una trama delictiva que suposadament van cobrar comissions del 4 per cent a canvi d’adjudicacions.

Per la seua part, el portaveu del PNB, Aitor Esteban, va comparèixer ahir per subratllar que els fets enjudiciats no tenen “res a veure amb una presumpta trama de corrupció” del seu partit. Així, Esteban va destacar que s’investiguen “actuacions individuals” d’exdirigents de la formació.

tracking