SEGRE

La Guàrdia Civil retira del mercat braçalets elaborats amb llavors altament tòxiques

Podrien arribar a causar la mort si s’ingereixen i fins i tot per contacte directe amb una ferida a la pell

El objectes es trobaven en un establiment de la plaça Sant Jaume de Barcelona.

La Guàrdia Civil retira del mercat braçalets elaborats amb llavors altament tòxiquesGuàrdia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha decomissat i retirat del mercat a Barcelona 334 objectes (176 braçalets grans, 72 braçalets petits i 86 arracades) que contenien llavors tòxiques molt perilloses i que es trobaven a la venda el públic en un establiment ubicat als voltants de la plaça Sant Jaume.

L’institut armat esplica que aquests objectes artesans contenien dos tipus de llavors originàries de l’Equador, l’“Abrus Precatorius” i l’“Ormosia Coccinea”, conegudes col·loquialment com Huayuro. Segons l’Agència Espanyola de Consum de Seguretat Alimentària i Nutrició, la llavor ‘Abrus Precatorius’ conté la toxina “ABRINA” que pot arribar a matar una persona amb una dosi de 3 micrograms en sang, sent tòxiques tant per ingestió com per contacte directe amb una ferida a la pell. Referent a les llavors “Ormosia Coccinea” són tòxiques per ingestió, amb efectes al·lucinògens i verinosos.

La identificació de les llavors ha estat confirmada per un investigador científic del Consell Superior d’Investigacions Científiques de l’Institut Botànic de Barcelona.

Els agents van procedir a la investigació del propietari de l’establiment, un ciutadà equatorià de 61 anys d’edat, veí de Sant Cugat del Vallés (Barcelona), per un presumpte delicte contra la salut pública. Tots els objectes han estat retirats del mercat i les diligències instruïdes posades a disposició del Jutjat de Guàrdia de Barcelona.

tracking