SEGRE

PANORAMA

Solidaritat amb els empresonats via donació de sang i cançons

Voluntaris donant ahir sang a l’Arnau.

Voluntaris donant ahir sang a l’Arnau.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Al voltant d’unes tres-centes persones es van reunir ahir a les 20.00 hores davant de l’ajuntament de Lleida per cantar nadales reivindicatives en protesta per l’aplicació de l’article 155 i a favor de l’alliberament dels presos polítics. Els assistents, portant llaços grocs i cartells amb les imatges dels empresonats, van corejar consignes com “Llibertat presos polítics” o “Volem el Govern legítim.

L’acte també va estar dedicat a la memòria de Lluís Virgili, director coral i pedagog musical que va dirigir l’Orfeó Lleidatà durant quatre dècades, mort el passat 28 de desembre als 92 anys.

D’altra banda, ahir va ser la primera dels quatre jornades de donació de sang solidàries amb els presos polítics, organitzats per veïns i voluntaris de Ciutat Jardí. N’han previst fins a quatre dies, un per cada pres polític, i la seua intenció és també contribuir a augmentar les reserves de sang de l’hospital Arnau de Vilanova.

Així mateix, per avui hi ha programada una conferència a les 20.00 hores al local social del barri a càrrec de la coordinadora del Banc de Sang de l’Arnau, Maria Morlans. Les donacions de sang solidàries continuaran fins dijous.

Voluntaris donant ahir sang a l’Arnau.

Voluntaris donant ahir sang a l’Arnau.LLEONARD DELSHAMS

tracking