SEGRE

TENSIÓ ÀSIA

Les dos Corees es reuneixen per primer cop en dos anys

Pyongyang accedeix a dur a terme nous contactes en el futur || El Nord mantindrà el seu polèmic programa nuclear

El ministre sud-coreà, Myoung-gyon (e), dóna la mà al delegat del nord, Ri Son-gwon (d).

El ministre sud-coreà, Myoung-gyon (e), dóna la mà al delegat del nord, Ri Son-gwon (d).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les dos Corees van optar ahir per alleujar les tensions amb una reunió històrica al llogaret de Panmunjom, a la militaritzada frontera intercoreana. Durant la trobada, el primer d’aquest calibre des del 2015, Pyongyang va acceptar la proposta de Seül de dur a terme futures reunions de rang militar per apaivagar els ànims dins de la zona fronterera i incrementar els intercanvis en diverses àrees que encara estan per determinar.

La delegació nord-coreana va comunicar que ha reobert una de les línies destinades a comunicacions militars, reduint així la possibilitat que es produeixin errors de càlcul militar en la defensa de la zona fronterera entre tots dos països. El motiu que ha donat peu a la històrica reunió és analitzar com podran participar els esportistes del nord als Jocs Olímpics d’Hivern que se celebraran al sud al febrer.

Malgrat l’alleujament de les tensions, Pyongyang es va reafirmar en la intenció de continuar desenvolupant el seu programa nuclear i va indicar que no discutirà sobre qüestions d’armament ja que aquest només està dirigit als Estats Units i no als seus “germans” del Sud.

tracking