SEGRE

Comencen les declaracions de Forn i els Jordis davant del Tribunal Suprem

Jordi Sánchez, el primer en comparèixer davant del jutge

Un furgó policial arriba al Tribunal Suprem aquest dijous.

Arriben al Suprem Forn i els Jordis per declarar davant del jutge LlarenaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jordi Sánchez, expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, ha començat a declarar a les 9.45 hores davant del jutge Pablo Llarena, que investiga el cas pel procés cap a la Declaració Unilateral d’Independència (DUI), davant de qui compareixeran aquest dijous també Joaquim Forn i Jordi Cuixart.

L’exconseller d’Interior (Forn) i el president d’Ómnium Cultural, Cuixart, compareixeran immediatament després de Sánchez davant del magistrat.

Els tres ho fan a petició pròpia i és d’esperar que les seues declaracions, en les quals participaran els fiscals Fidel Cadena i Javier Moreno, ocupin almenys tot el matí.

A les portes del Suprem s’ha concentrat una delegació de dirigents d’ERC i PDeCAT, encapçalada per Joan Tardá, Jordi Xuclá i Francesc Homs, per a acompanyar als investigats. Forn, procedent de la presó madrilenya d’Estremera, i Sánchez i Cuixart, de la del Soto del Real, on estan en presó preventiva, han arribat a primera hora d’avui als calabossos de l’Audiència Nacional.

Forn ha estat elegit a la llista del PDeCAT per Barcelona per al Parlament. Sánchez també ha sortit elegit diputat autonòmic en els comicis catalans que es van celebrar el 21 de desembre.

El jutge situa a Forn en l’eix decisori d’una eventual conspiració per a la rebel·lió perquè sospita que va poder aconseguir la passivitat dels Mossos d’Esquadra davant de determinades mobilitzacions de carrer relacionades amb la Declaració Unilateral d’Independència. I considera Sánchez possible promotor dels tumults ocorreguts.

Llarena va decidir el passat 4 de desembre que l’exvicepresident Oriol Junqueras, Joaquim Forn i els líders d’ANC i Òmnium Cultural seguissin a la presó, provisionalment, per evitar que tornin a incitar a una "explosió violenta" en el procés independentista. Aquell mateix dia Llarena va decidir deixar en llibertat sota fiança de 100.000 euros sis exconsellers catalans, no per considerar que hi hagués en el seu cas menor risc que tornessin a delinquir, sinó per creure que les conseqüències que ells ho fessin serien menys greus.

Els Jordis van entrar en presó preventiva el passat 16 d’octubre i els exconsellers el 2 de novembre, imputats per un delicte de rebel·lió per la seua participació en el procés cap a la declaració unilateral d’independència, a més d’altres delictes.

tracking