SEGRE

PANORAMA

El PP pretén evitar “per tots els mitjans” la investidura telemàtica

Carrizosa avança que Cs no “tolerarà” que els independentistes “se saltin” el reglament || El PSC recorrerà al Constitucional si Puigdemont no hi és present

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ahir, al Parlament.

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ahir, al Parlament.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maillo, va anunciar ahir que “els constitucionalistes prendrem totes les accions que siguin necessàries per intentar impedir per tots els mitjans que es torni a perpetrar una il·legalitat”, amb referència a la possibilitat que Carles Puigdemont pugui sotmetre’s a la sessió d’investidura sense ser present físicament al Parlament. Segons la seua opinió, aquest procediment seria “il·legal, eludeix les lleis i retorça el reglament”. Per això, va desafiar Puigdemont que “doni la cara” i torni a Catalunya per “assumir les responsabilitats pels seus actes”. “Tot el que no sigui això és una burla als ciutadans”, va concloure. Així mateix, el dirigent popular va lamentar l’acord entre Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de cara a la constitució de la Mesa de la Cambra i el va qualificar de “mala notícia”. Per la seua part, Carlos Carrizosa, de Ciutadans, va explicar que la seua formació no “tolerarà” que els independentistes “se saltin el reglament una altra vegada”. Així, va insistir en una entrevista concedida a TVE que no “es pot investir un president telemàticament”. A més, va afegir que “volem que la institució de tots els catalans sigui un parlament, no un teatre”. En la mateixa línia, la líder del partit taronja, Inés Arrimadas, va reiterar que no “es pot ser president de la Generalitat des de Bèlgica, fugit de la justícia i amb greus càrrecs a l’esquena, i menys fer una investidura per Skype o per holograma”. Igualment, el secretari d’Organització del PSC, Salvador Illa, va dir que “Catalunya no es mereix un president per Skype”, a banda que “no és possible segons el reglament del Parlament”. Per això, la número dos del PSOE, Adriana Lastra, va anunciar que recorreran al Tribunal Constitucional si s’intenta una investidura a distància per part de Carles Puigdemont.

Admès pel Constitucional el recurs de PodemEl Tribunal Constitucional va admetre ahir a tràmit el recurs d’inconstitucionalitat presentat pels diputats d’Units Podem contra l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Quant a això, la número dos de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany, va manifestar que aquest és “un pas més en la defensa de les nostres institucions, que són de tota la ciutadania”, i va afirmar que Catalunya es mereix “tornar a la normalitat democràtica i recuperar la dignitat”. Per la seua part, el líder dels comuns, Xavier Domènech, va cridar a treballar “per recuperar l’autogovern de Catalunya” i “dignificar” el que tants anys va costar aconseguir. No obstant, l’admissió a tràmit del recurs no suposa la suspensió dels efectes del 155 i, a curt termini, tindrà poca incidència ja que la posició dels magistrats sobre la qüestió haurà de ser fixada en una sentència.

tracking