SEGRE

Forcadell renuncia a presidir el Parlament perquè ho faci algú lliure de processos

Mantindrà la seua acta de diputada per ERC

Carme Forcadell

Forcadell renuncia a presidir el Parlament perquè ho faci algú lliure de processosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha explicat aquest dijous que la seua renúncia a repetir en el càrrec obeeix a què el "nou moment polític requereix una nova figura lliure de processos judicials", i ha defensat la seua tasca de permetre "tot debat parlamentari" i "sense censura".

"Puc dir orgullosa que no ens hem doblegat, no hem cedit i ens hem mantingut ferms en el nostre deure de garantir el debat parlamentari", ha dit Forcadell en roda de premsa al Parlament, i ha confirmat que mantindrà la seua acta de diputada per ERC.

Aquest nou president de la cambra ha d'estar, al seu judici, "en disposició de defensar la sobirania" del Parlament, en un moment en què els independentistes debaten si forçar el reglament de la cambra catalana per investir telemàticament Carles Puigdemont

"El dia que obrim la porta a la censura no la podrem tancar, i qui sigui al capdavant d'aquesta institució ha de garantir que tots els debats al carrer puguin entrar a la cambra", ha dit.

En aquest sentit, Forcadell ha defensat la seva actuació com a presidenta del Parlament en nom de la sobirania de la cambra catalana: "He actuat sempre per defensar la llibertat d'iniciativa i el dret de llibertat d'expressió dels diputats, he actuat com correspon", ha subratllat.

Així, i davant de la "fòbia" del Govern i de l'Estat a "la paraula i el diàleg", Forcadell ha assenyalat que el "principal repte" de la passada legislatura va ser el de "preservar" la sobirania del Parlament, una cosa que segons el seu parer es va aconseguir fins a la dissolució del Parlament amb l'aplicació del 155.

No obstant això, Forcadell ha admès que "s'han traspassat algunes línies roges" des del punt de vista "polític", que no personal, i que es poden haver comès "errors", perquè "les coses sempre es poden fer millor".

Forcadell no ha volgut valorar actuacions "polítiques" com una eventual investidura de Carles Puigdemont de forma telemàtica, i ha assegurat que ni ella personalment ni cap grup parlamentari han sol·licitat un informe als lletrats del Parlament perquè es pronunciïn sobre aquesta via.

Ha explicat que va assumir la presidència del Parlament per a una legislatura "curta", "excepcional", "intensa" i d'"alt voltatge", i que ara amb la seva renúncia a repetir en el càrrec tanca un "cicle".

A més, ha revelat que va meditar la seva decisió d'abandonar la presidència del Parlament abans de les eleccions del 21 de desembre, una possibilitat que ja va comentar "a qui li ho havia de comentar".

Així mateix, preguntada sobre si es veu en el nou Govern, Forcadell s'ha limitat a contestar que "ara" es veu només com a diputada d'ERC.

tracking