SEGRE

Forn es desvincula del dispositiu policial desplegat pels Mossos l'1-O

Un furgó de la Policia Nacional arriba al Tribunal Suprem

Un furgó de la Policia Nacional arriba al Tribunal SupremEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller d’Interior de la Generalitat Joaquim Forn s’ha desvinculat avui davant del jutge dels diferents dispositius policials desplegats pels Mossos d’Esquadra el 20 de setembre davant la Consellería d’Economia i durant el referèndum del passat 1 d’octubre.

Segons ha manifestat als mitjans el seu advocat, Daniel Pérez-Esque, a la sortida de la declaració de l’exconseller davant del jutge del Tribunal Supremo Pablo Llarena, Forn ha volgut deixar clar que la seua competència no era la de coordinar ni dissenyar els operatius policials desplegats en aquelles jornades. D’acord amb el seu advocat, Forn ha explicat que "com a conseller d’Interior, entre les seues funcions no estava ni va ser articular els dispositius operatius de les diferents actuacions policials tant del 20S com el de l’1-O".

Ara bé, ha negat la passivitat dels Mossos en els successos del setembre davant de la Consellería d’Economia o durant l’1 d’octubre, així com que deixessin de ser policia judicial o estiguessin al servei de la causa independentista.

"Tot el que havien de fer, ho van fer", ha dit amb referència al compliment dels diferents requeriments judicials.

Per a ell, existia una "dissociació" entre el que era un compromís polític de celebració del referèndum i la seua obligació com a conseller d’Interior de vetllar perquè els Mossos complissin la llei.

tracking