SEGRE

Joaquim Forn i els Jordis ja estan als calabossos de l'Audiència Nacional

Seran traslladats al Suprem per declarar, per primera vegada, sobre la seua participació en el 'procés

Un furgó policial arriba al Tribunal Suprem

Joaquim Forn i els Jordis ja estan als calabossos de l'Audiència NacionalEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exconseller de Interior Joaquim Forn i els líders independentistes Jordi Cuixart i Jordi Sánchez han arribat a primera hora d’aquest dijous als calabossos de l’Audiència Nacional des d’on seran traslladats al Suprem per declarar, per primera vegada, sobre la seua participació en el 'procés'.

Forn, procedent de la presó d’Estremera, i Sánchez i Cuixart, de Soto del Real, on estan en presó preventiva, seran interrogats a partir de les 9:30 pel jutge del Suprem, Pablo Llarena, sobre suposats delictes de rebel·lió, sedició i malversació.

Està previst que una delegació d’ERC i PDeCAT, partit aquest últim del qual Forn i Sánchez són diputats electes després del 21 de desembre, acudeixi a les portes del Suprem per a acompanyar als investigats.

Cuixart ha renunciat a anar en cap llista per la qual cosa és l’únic dels investigats a presó que no és diputat electe.

Els Jordis van entrar en presó preventiva el passat 16 d’octubre i els exconsellers el 2 de novembre, imputats per un delicte de rebel·lió per la seua participació en el procés cap a la declaració unilateral d’independència, a més d’altres delictes.

Els tres van declarar al Suprem el passat 1 de desembre, però aquestes compareixences amb prou feines van durar 15 minuts, i es van centrar en les mesures cautelars imposades als investigats per l’Audiència Nacional i no hi va haver interrogatori.

tracking