SEGRE

SUCCESSOS ABUSOS

Presó per a un monitor per abusar de menors a Salt

Denunciats almenys sis casos || Els tocaments es produïen quan les alumnes del centre feien estiraments

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida.

Imatge de la comissaria dels Mossos a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han detingut un monitor d’arts marcials que feia classes en un gimnàs de Salt (Girona) per haver abusat presumptament de menors als quals impartia cursos i que ha ingressat a la presó per ordre judicial, segons va explicar ahir la policia catalana. La detenció es va produir concretament dilluns i els Mossos també van escorcollar el gimnàs, i al presumpte agressor li atribueixen haver fet tocaments a sis nenes quan feien estiraments, segons el Diari de Girona. El rotatiu va revelar que el detingut N.P.F. és veí de Girona, professor d’arts marcials i cinturó negre, i treballava al gimnàs des de feia dos anys i mig.

La investigació dels Mossos continua oberta per si hi pot haver més víctimes d’aquest monitor, d’uns 40 anys, després que la primera denúncia es rebés abans de les festes nadalenques.

Els Mossos tenen constatats sis casos però els pares creuen que poden ser més

El cas denunciat s’hauria destapat quan una de les presumptes víctimes hauria explicat als seus pares que no volia anar al gimnàs ja que una persona havia abusat d’ella. Els pares van posar la situació en coneixement d’altres possibles afectats i, segons van detallar, d’aquesta manera van sortir nous casos que fins llavors els menors no havien contat.

L’acusat aprofitava el moment de fer estiraments per apartar alguna de les nenes del grup i, lluny de mirades, presumptament cometia els tocaments, segons les denúncies. Aquest mètode era, presumptament, repetit de forma sistemàtica des del 2016.

Els pares es van reunir dimarts passat amb el responsables del gimnàs (que no és l’arrestat) per abordar el cas i informar tots els pares del que havia passat. Segons va explicar una mare, van descobrir que almenys hi hauria sis víctimes i no van descartar que puguin ser més. La investigació continua oberta i els Mossos d’Esquadra estan recollint possibles nous casos. Els pares estudien personar-se com a acusació particular.

tracking