SEGRE

EUA IMMIGRACIÓ

Un jutge nord-americà impedeix a Trump deportar els ‘dreamers’

Frena així l’intent de derogar el programa d’asil || El president nord-americà s’indigna i considera que el sistema judicial és “injust” i està “trencat”

Trump ataca el sistema judicial dels EUA després de la decisió del jutge.

Trump ataca el sistema judicial dels EUA després de la decisió del jutge.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge del districte nord de Califòrnia va ordenar dimarts a l’administració nord-americana acceptar les sol·licituds de renovació dels drets dels dreamers. Representen el col·lectiu d’uns 800.000 joves que van arribar al país sent nens i amb els pares indocumentats. Fins ara, estan protegits pel programa d’Acció Diferida per als Arribats en la Infantesa aprovat per l’administració del demòcrata Barack Obama. La mesura del jutge bloqueja l’intent de Donald Trump de derogar el programa. El president dels Estats Units, Donald Trump, va prometre la cancel·lació del pla el setembre del 2017, basant-se que la mesura es va posar en marxa mitjançant una ordre executiva sense comptar amb el suport del Congrés. Ahir es va mostrar indignat amb la decisió del jutge i va titllar d’“injust” i “trencat” el sistema judicial dels EUA. Segons la seua opinió, amb la decisió del magistrat californià es demostra que no funciona. Va anar més enllà i va assegurar que el programa per als dreamers perjudica l’accés dels nord-americans al mercat laboral i contradiu les polítiques migratòries.

En aquesta mateixa línia, la portaveu de la Casa Blanca, Sarah Sanders, va defensar que “un assumpte d’aquesta magnitud ha de seguir el procés legislatiu normal”.

El programa adoptat per Barack Obama protegeix de la deportació 800.000 immigrants

Va mostrar també la seua indignació amb el jutge i va subratllar que el president dels EUA continua “compromès amb l’Estat de Dret” i que treballarà amb republicans i demòcrates per aconseguir una solució permanent que corregeixi les accions “inconstitucionals” adoptades per l’administració d’Obama.

En un altre ordre de coses, Trump també va traslladar aquest dimecres al seu homòleg de Corea del Sud, Moon Jae-in, la predisposició a negociar amb Pyongyang sobre la desnuclearització de la península.

tracking