SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

El Brexit pot suposar perdre 500.000 llocs de treball

Així ho indica un informe encarregat per l’alcalde de Londres || L’euroescèptic Farange reclama un segon referèndum

L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, parlant amb els mitjans.

L’alcalde de Londres, Sadiq Khan, parlant amb els mitjans.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Regne Unit perdria prop de mig milió de llocs de treball i 50.000 milions de lliures (uns 56.500 milions d’euros) en inversions durant els propers dotze anys. Aquest seria el resultat en el cas que acabi abandonant la Unió Europea sense arribar a cap tipus d’acord comercial amb el bloc comunitari, segons indica un informe encarregat per l’alcalde de Londres, Sadiq Khan.

La consultora econòmica encarregada de realitzar l’estudi, Cambridge Econometrics, ha analitzat cinc escenaris diferents per al Brexit, des del més dur fins al més suau, pronosticant la repercussió econòmica que una sortida de la Unió no pactada tindria nou sectors, des del de la construcció fins al de les finances.

Una sortida de la Unió sense acord acabaria amb 119.000 llocs de treball en les finances

Segons les conclusions de l’estudi, el sector més afectat seria el financer i el dels serveis professionals, amb una pèrdua de fins a 119.000 llocs de treball.

Sadiq va assenyalar ahir que “els ministres s’estan quedant sense temps ràpidament per canviar les negociacions” i va afegir que “si el Govern continua gestionant inadequadament les negociacions podríem dirigir-nos cap a una dècada perduda amb un menor creixement i amb menor ocupació”.

En un altre ordre de coses, l’exlíder de l’euròfob Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP), Nigel Farage, va admetre ahir en una entrevista al canal britànic Channel 5 que “potser aquest país hauria de celebrar un segon referèndum sobre la permanència a la Unió Europea”. Segons ell, una nova votació sobre la continuïtat a la Unió acabaria amb “els laments” dels detractors al Brexit, posant fi a l’assumpte durant una generació.

El president de l’organització Best for Britain, Malloch Brown, oposat al Brexit, va afirmar en els mitjans britànics que un segon vot “és el que el país necessita”.

Per la seua part, la primera ministra britànica, Theresa May, va insistir que suposaria una traïció als votants i derivaria en un mal acord amb Brussel·les.

tracking