SEGRE

CORRUPCIÓ TRIBUNALS

El jutge podria cridar a declarar Rajoy sobre el finançament irregular del PP valencià

Un dels processats ha demanat també compareixences com les d’Arenas, Acebes, Cascos i Mayor Oreja || El judici comença dilluns després de reconèixer Correa pagaments en ‘b’ de Francisco Camps

Aquesta imatge de Rajoy declarant en un judici podria repetir-se, ara pels comptes del PP valencià.

Aquesta imatge de Rajoy declarant en un judici podria repetir-se, ara pels comptes del PP valencià.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge de l’Audiència Nacional José María Vázquez Honrubia, que jutjarà des de dilluns el cas del presumpte finançament il·legal del PP valencià, ha deixat la porta oberta perquè el president del Govern central, Mariano Rajoy, i altres destacats dirigents i exdirigents del PP estatal puguin haver d’acudir a declarar com a testimonis, segons La Vanguardia.

Així es desprèn implícitament en una providència en la qual respon a una recent petició de Ricardo Costa, processat en la causa i que va ser home de confiança de Francisco Camps en el partit valencià durant anys. Costa sol·licitava que s’incorporessin en la vista oral les testificals no només de Mariano Rajoy, sinó d’altres destacats dirigents històrics com Javier Arenas, Ángel Acebes, Rodrigo Rato, Francisco Álvarez-Cascos i Jaime Mayor Oreja, que han fet en els últims anys en altres processos d’altres peces de la coneguda com a trama Gürtel. El capitost d’aquesta, Francisco Correa, ha reconegut que el PP valencià liderat per l’expresident de la comunitat Francisco Camps va pagar en negre els actes de les campanyes de les eleccions municipals del 2007 i de les generals del 2008 a l’empresa de la xarxa corrupta Orange Market. A més assegura que va ser el president valencià el que va obrir la porta perquè la xarxa corrupta operés a València. “El pagament dels serveis professionals que es van prestar al PP de València en campanyes electorals i altres esdeveniments es van abonar de tres maneres: mitjançant factures correctes, mitjançant pagaments en b i mitjançant la creació de factures fictícies que es van girar a diferents empresaris per treballs no realitzats realment a les seues empreses”, ha explicat Correa en un escrit remès al Jutjat Central del Penal.

El líder del PP ja es va veure obligat a declarar en un judici sobre la trama Gürtel el juliol passat

Mariano Rajoy, per la seua part, ja es va veure obligat a declarar el juliol passat en un judici sobre presumpta corrupció amb la trama Gürtel.

L’anècdota la

detalla Vozpopuli.com, que revela que l’exdirigent del PP “feia prop de 50 minuts que responia les preguntes de la seua advocada quan de sobte es va esfondrar i va esclafir a plorar”. En l’àudio es pot escoltar com González narra el seu “absolut sofriment personal” i denuncia que el simple fet de ser un personatge públic li ha suposat una condemna per endavant a la premsa.

González plora davant del jutge de Lezo per la seua situació a la presóL’expresident de la Comunitat de Madrid Ignacio González va esclafir a plorar durant la seua declaració davant del jutge que investiga la trama Lezo. González es va esfondrar al parlar del sofriment causat a la seua família, que només podia veure a través d’un vidre durant 40 minuts setmanals. González va sortir en llibertat fa tres mesos i mig després de lliurar 400.000 euros de fiança.

tracking