SEGRE

SUCCESSOS BARCELONA

El col·legi es defensa després de la detenció del professor

Malgrat que admet saber que se l’investigava per un altre cas d’abusos el 2015 || Diu que va complir amb tots els protocols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola barcelonina Vedruna de Gràcia va assegurar ahir a la Generalitat que el professor en presó preventiva per tenir fotos de menors nus complia, el 2016, “els requisits” de la llei de protecció al menor per exercir com a docent, segons van informar fonts de la conselleria d’Ensenyament. El departament va assegurar que no va tenir constància que era un presumpte agressor fins a finals del 2017, quan l’escola de titularitat privada ho va comunicar al Consorci d’Educació de Barcelona (CEB), en vigència del protocol establert.

Fonts de la conselleria van recordar que el 2015 no s’havien reelaborat els protocols per a la detecció i prevenció d’abusos a les escoles, que també han de seguir els centres concertats. Va ser el 2016 quan es va aplicar la reforma de la llei de protecció al menor que obligava a acreditar la falta de delictes sexuals per treballar amb menors.

Els Mossos d’Esquadra van trobar unes 700 fotografies de menors al mòbil del professor

L’escola va explicar dijous en un comunicat que el 2015 va activar el seu protocol intern de seguiment després del “coneixement indirecte” d’una investigació per uns fets ocorreguts fora del centre i que implicaven el docent. Segons van informar, no es va tenir “cap tipus de denúncia dels pares ni d’alumnes sobre comportaments inadequats, ni cap informació o requeriment per via judicial o policial”.

L’escola va afirmar que es va tallar la relació laboral amb el professor després de la seua detenció a finals del 2017 i va informar l’administració educativa i els pares, alumnes i professors del centre, tal com indiquen els protocols vigents.

El professor es troba actualment en presó preventiva per ordre judicial després que els Mossos d’Esquadra li trobessin al mòbil 700 fotografies de menors amb contingut pornogràfic i que un menor afirmés haver estat violat pel docent.

Segons la investigació judicial, les imatges es corresponen a vuit joves de l’Agrupament Scout Mas Guinardó i a deu exalumnes de l’escola Vedruna de Gràcia.

tracking