SEGRE

PANORAMA

JxCat insisteix que investirà Puigdemont sense aclarir la fórmula

Joan Tardà adverteix que “ningú és imprescindible” || Junts per Catalunya pressiona ERC perquè doni suport a l’elecció malgrat el criteri dels lletrats

Carles Puigdemont, ahir a Brussel·les, acompanyat de diputats electes de Junts per Catalunya.

Carles Puigdemont, ahir a Brussel·les, acompanyat de diputats electes de Junts per Catalunya.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carles Puigdemont es va reunir ahir a Brussel·les amb la major part dels diputats electes de Junts per Catalunya a les eleccions del 21-D. Una trobada a la qual no van poder acudir els empresonats Joaquim Forn i Jordi Sànchez i amb l’absència de Josep Rull i Jordi Turull.

Després de la xarrada amb Puigdemont, el portaveu de la formació, Eduard Pujol, va insistir que “farem les coses ben fetes, aplicarem el reglament del Parlament com sempre s’ha fet i, el 31 de gener, el president Carles Puigdemont serà de nou el president de tots els catalans”. Així mateix, Pujol es va mostrar convençut que es respectaran les normes del legislatiu català durant la sessió d’investidura i que “també respectarem la voluntat del país expressada el 21-D”.

Igualment, la diputada i mà dreta de Puigdemont Elsa Artadi va explicar que “qui ha de decidir com s’aplica el reglament és bé el president del Parlament i la Mesa o el ple”, al ser preguntada sobre què ocorreria en cas que els lletrats de l’hemicicle dictaminessin que no és legal una investidura telemàtica.

Per la seua part, el conseller cessat de Territori, Josep Rull, va dir que “no es pot ignorar el vot del 47,5 per cent dels catalans ni una majoria absoluta al Parlament”, amb referència que el bloc independentista conformat per JxCAT, ERC i CUP representen una majoria absoluta clara.

Per això, Josep Rull va exigir que es respectés la voluntat dels catalans. “Si hi ha una majoria independentista que vol tornar a investir Carles Puigdemont, s’ha de poder fer”. Des de les files d’ERC, Joan Tardà va defensar la possibilitat d’investir Puigdemont. Va afirmar que “és i serà el president legítim de Catalunya i Junqueras, el vicepresident legítim”. Va insistir que ERC farà tot el possible per restituir-lo en el càrrec, “la qual cosa no vol dir que ho puguem aconseguir”.

“Tothom és necessari, però ningú és imprescindible” en el camí cap a la República, va dir.

Davant d’aquesta advertència de boca d’un dels dirigents d’Esquerra Republicana amb més projecció pública, JxCat va insistir ahir en les seues pressions perquè doni suport a la investidura malgrat el criteri dels lletrats.

tracking