SEGRE

PANORAMA

Sánchez titllaPuigdemont

Els comuns rebutgen un “president telemàtic”

Pedro Sánchez, ahir, durant un acte de partit a Madrid.

Pedro Sánchez, ahir, durant un acte de partit a Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro

Sánchez

, va manifestar ahir que Catalunya necessita un president de la Generalitat que governi per a “tots els catalans”. Per això, el líder dels socialistes va indicar que Carles Puigdemont no és la persona adequada per posar-se als comandaments del Govern. “S’ha d’obrir una legislatura constitucional i això implica que no pot ser liderada per un president inconstitucional”, va concloure. Així mateix, Sánchez va dir que “la Constitució i l’Estatut funcionen a Catalunya” i que el que mai funcionarà és la unilateralitat de l’independentisme. A més, va assegurar que “l’esquerra ha de defensar la sobirania nacional”.

Per la seua part, la diputada electa de Catalunya en Comú-Podem, Elisenda Alamany, va considerar que no es pot tenir un “president telemàtic” si es vol acabar amb el 155. En aquest sentit, va recordar que “ningú és imprescindible” i que “ara la prioritat és el país i no el ball de noms i de sigles”. Alamany també va anunciar que la seua formació provarà d’impedir que la legislatura sigui “exprés”. “Ens poden agradar més o menys les majories triades, però les ha elegit el poble de Catalunya.”

En un altre ordre de coses, la vicesecretària d’Estudis i Programes del PP, Andrea Levy, va apuntar que el seu partit no “acceptarà” que Catalunya sigui governada per un “ciberpolític”. En aquest sentit, va assegurar que una investidura telemàtica seria contrària al reglament del Parlament i els populars “volem que torni la normalitat a Catalunya”. Al seu torn, el ministre d’Exteriors, Alfonso Dastis, va qualificar de “fantasia” que Puigdemont pensi a governar des de Brussel·les. Així, va dir que no “em sembla gaire realista”.

Fernando de Páramo, diputat electe per Ciutadans i secretari de Comunicació del partit, va tornar a demanar ahir a Catalunya en Comú-Podem que “rectifiqui” i permeti que José María Espejo-Saavedra sigui elegit president del Parlament. Així, va asseverar que “Podem està bloquejant i donant un cop de porta a aquesta possibilitat” que, segons la seua opinió, evitaria que la nova Mesa de la Cambra catalana es posés de nou “al servei de Carles Puigdemont”. Igualment, el dirigent de la formació taronja va anunciar que estudiaran “impugnar de manera legal tot allò que suposi saltar-se les lleis”, al ser preguntat per la possible investidura a distància del líder de Junts per Catalunya. De Páramo va subratllar que els independentistes només volen un president que “vulgui saltar-se les lleis” i que Puigdemont “continua instal·lat en la seua República de Matrix”.

tracking