SEGRE

PARTITS

La CUP descarta entrar a la Taula però garanteix suport a la seua majoria sobiranista

La formació anticapitalista ha assenyalat que no reclamarà contraprestacions per al seu subgrup parlamentari

La CUP descarta entrar a la Taula però garanteix suport a la seua majoria sobiranista

La CUP descarta entrar a la Taula però garanteix suport a la seua majoria sobiranista

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha anunciat que donarà suport aquest dimecres a la constitució d’una Taula del Parlament amb majoria independentista, sense demanar contraprestacions, i ha descartat, almenys de moment, ingressar en aquest organisme perquè asseguren que no se’ls ha ofert en els termes desitjats.

En una roda de premsa quan s’ultima la composició de la Taula abans del ple de constitució de demà, la portaveu del secretariat de la CUP, Núria Gibert, ha recordat que el consell polític de la formació va avalar la possibilitat d’ingressar a la Taula si ERC o JxCat l’hi oferien sense posar condicions.

Gibert ha evitat parlar a tota hora de condicions, però sí que ha assenyalat que l’ingrés a la Taula en els "termes" en els quals es va decidir en el consell polític no s’ha produït, ja que JxCat i ERC no els han ofert "de forma diàfana entrar a la Taula", ha subratllat.

Així, ha assenyalat que, almenys de moment, la formació anticapitalista no ingressarà a la Taula, sense descartar que hi puguin haver canvis en les pròximes hores.

ERC reuneix la permanent i el grup parlamentari per definir el candidat a la presidència del Parlament, la qual cosa permetrà tancar els noms dels altres tres membres sobiranistes de la Taula.

A priori, dos són per a JxCat i un per a ERC, encara que en podrien oferir un d’aquests a la CUP, a la qual no li correspondria una plaça a la Taula per aritmètica.

En tot cas, la CUP ha deixat clar que, si entressin a la Taula, serà si l’objectiu de la legislatura és la "materialització de la república i el no retorn a l’autonomisme".

La formació anticapitalista ha assenyalat que no reclamarà contraprestacions per al seu subgrup parlamentari (dins del mixt) després de donar suport a la majoria sobiranista de la Taula, però sí que ha proposat d’obrir una comissió d’investigació sobre la "violència" policial de l’1-O, i una d’estudi sobre "aspectes materials de la sobirania".

tracking